ANNONS

Spröda valnötskakor

/

Hej!

Jag fick min sovmorgon (men ingen pizza) 🙂

Har bakat här hemma i dag. Rensade i skåpen och hittade en himla massa påsar med valnötter, köper alltid det ifall vi inte har några men äter det visst sällan. Supergoda att ha i dessa kakor dock så det måste ni testa.

Spröda valnötskakor, ca 30 st

2 dl valnötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
200 g smör
1 msk pressad citron

Hacka nötterna och blanda samman med mjöl, socker, rumsvarmt smör och citronsaft till en smidig deg. Forma till två rullar och plasta in, låt ligga i kylen i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i centimeterstora skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.

(recept från Arla)

Smarr!

Ligger i sängen med en kopp kaffe och kollade just klart på säsongsavslutningen av Westworld. Hängde knappt med i hälften, gäller liksom att vara hyfsat pigg när man kollar. Kan inte säga om jag tyckte serien var bra eller inte, konstig eller dålig eller bra och konstig? Konstig iallafall. Men lär säkert se säsong 2 också när den väl kommer 🙂

Nu ska jag försöka laga middag på en spik. Gapar tomt på vettiga huvudingredienser till en middag men har iof en himla massa mjölk så det kanske får bli pannkakor eller ugnspannkaka.

KRAM

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00