Spröda valnötskakor

 

 

Hej!

 

Jag fick min sovmorgon (men ingen pizza) 🙂

Har bakat här hemma i dag. Rensade i skåpen och hittade en himla massa påsar med valnötter, köper alltid det ifall vi inte har några men äter det visst sällan. Supergoda att ha i dessa kakor dock så det måste ni testa.

Spröda valnötskakor, ca 30 st

2 dl valnötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
200 g smör
1 msk pressad citron

Hacka nötterna och blanda samman med mjöl, socker, rumsvarmt smör och citronsaft till en smidig deg. Forma till två rullar och plasta in, låt ligga i kylen i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i centimeterstora skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.

(recept från Arla)

 

Smarr!

Ligger i sängen med en kopp kaffe och kollade just klart på säsongsavslutningen av Westworld. Hängde knappt med i hälften, gäller liksom att vara hyfsat pigg när man kollar. Kan inte säga om jag tyckte serien var bra eller inte, konstig eller dålig eller bra och konstig? Konstig iallafall. Men lär säkert se säsong 2 också när den väl kommer 🙂

Nu ska jag försöka laga middag på en spik. Gapar tomt på vettiga huvudingredienser till en middag men har iof en himla massa mjölk så det kanske får bli pannkakor eller ugnspannkaka.

KRAM

 1. Fanny skriver:

  Så himla goda kakorna låter, letar efter lite nya småkakor som är enkla nog att baka tillsammans med barnen. Dessa verkar ju fungera perfekt! ♥
  Är förresten galet nyfiken på er nya bordsskiva!!

 2. Mojjan skriver:

  Själv älskade jag serien och kan knappt vänta tills säsong 2 kommer. Serien var udda, helt i min smak. 🙂

 3. Jenny skriver:

  Har alltid valnötter hemma och har det istället för pinjenötter när jag gör pesto! Funkar finfint!

 4. fnulan skriver:

  ÅH vad gott, men jag började ju mitt nya liv idag (igen) vännen.
  Nästa år hoppas jag att vi också får komma och spendera påsk med er 😉 Det såg smarrigt och lyxigt ut som alltid när det är du som bjuder in.
  Puss och Kram vacker.

 5. Hej! Måste höra med digDin MB väska du köpte till dig själv i julklapp., köpte du den stora el lilla modellen grineeh? Den är jättesnygg, jag kan inte bestämma mig hur svårt kan det vara liksom… trevlig kväll

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..