Ingen tid över idag 


Godkväll rara!

Jag har inte hunnit öppna datorn på hela dan. Inte ens hunnit lokalisera den (bloggar från mobilen). Hann varken med frukost eller lunch, satte mig ner med min man vid 19 och åt (grym lchf-middag, recept kommer!), första gången jag satt ner i dag förutom besök på VC med Olivia i morse (som fått sån jobbig långvarig vagel som inte vill försvinna, nån som kan några husmorsknep eller kurer att ta till?). Sköterskan vi fick träffa först var en gammal klasskompis till mig, så lustigt sånt känns på nåt sätt, från att ha partajat ihop till att ses i en seriös yrkesroll. Kunde man ju inte föreställt sig då. Men vissa är verkligen lämpade för vårdyrket, hon är en sån. Hoppas ni hamnar hos henne om ni är på Tybble <3


När man tycker synd om syrran som måste svälja ner stora äckliga tabletter och ha salva i ögat <3 

Nu är huset tyst, barnen somnat, allt undanplockat, M på killkväll och jag slagit mig ner framför Greys Anatomy. Hunnit prova en massa goda recept i dag men orkar inte skriva ner dem nu. Stänger ner och önskar godnatt.

KRAM

 1. Jag har hört att kamomillte ska hjälpa, bomull med svalnat te på ögat. Har dock själv inte provat.

 2. Linda skriver:

  Hej var kommer tröjan som Sebbe har på sig? / Linda

 3. Hej, det är klurigt med vagel. Har en son på 9 år där de kommer och går. Det vi gör är att dränka en bomullsrondell med koksaltlösning ex drop it ögondroppar eller renässans näsdroppar koksalt ( samma innehåll) och torkar ut ögat. Går även att droppa direkt i ögat. Brukar även ge renässans koksalt nässpray i näsan samtidigt som gör rent ögat. Detta gör vi många gånger varje dag. Vageln brukar försvinna på 1-2 veckor.

 4. Så här skrives St Eriks ögonsjukhus:

  iver S:t Eriks ögonsjukhus;

  En vagel är akut inflammation i ögonlocket som är ofarlig. Normalt svullnar ögonlocket upp och ömmar under 1-2 dygn, för att därefter spontant klinga av under c:a 10 dagar. Inte sällan brister vageln, varvid lite var och blod tömmer sig och knutan skrumpnar ihop. I de allra flesta fall behöver man inte sätta in någon form av behandling. Skulle vageln tillväxa och uppvisa en betydande storlek kan man överväga att på vårdcentralen/sjukhuset sticka i och dränera vageln och i undantagsfall sätta in antibiotika.

  Det händer ibland att den akut påkomna vageln övergår i ett kroniskt tillstånd och kallas då för ett chalazion. Det uppstår då en talginlagring i knutan som då blir helt oöm och inte uppvisar någon rodnad eller kringliggande svullnad. Majoriteten av alla chalazier försvinner utan åtgärd inom 6 månader, ibland kan läkningsförloppet påskyndas med en inflammationsdämpande ögonsalva. Ett chalazion som finns kvar efter 6 månader kan opereras i lokalbedövning om man så önskar, men är ofarligt och kan lämnas utan åtgärd om man är helt obesvärad.
  Inte sällan återkommer vaglar på olika lokalisationer i ögonlocken.

  1. Tack har läst detta och en massa annat. Hon har haft vageln i 6 månader redan och nu har den blivit inflammerad och öm så hon fick salva och tabletter utskrivet, hoppas det hjälper. Kram

 5. Hej Vickan. Jag jobbar på capio medocular ögonklinik i Sthlm. De kan vara hopplösa dom små rackarna, men det ni kan göra är att ni värmer en handduk ganska så hett och lägger på ögat en stund när Olivia ligger ner i soffan. Ta därefter en tips och massera på vageln. Försök att vara konsekventa och gör detta varje kväll. Vissa fall försvinner dem, men det är ju ganska vanligt att de återkommer. Annars är ni välkomna till oss! Kram Camilla

  1. Tack för tips, ska göra detta varje kväll! Haft den i ett halvår och blir bara värre :/ Kram tillbaka

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..