Tapasafton

Vintips i samarbete med Faustino

 

 

 

Hej hej

 

Piggare i dag. Ska planera inför helgens middagsbjudning. Häromveckan bjöd jag hem några av grannarna på en spansk tapasafton för att prova en ny Cava. Faustino Martínez Nr 85284 (finns på systemet HÄR).

Faustino Cava Brut har en frisk men mogen doft med karaktär av gula äpplen, päron samt mineraler och en lätt brödighet. Torr, ungdomlig smak med frisk syra. Fruktiga inslag av äpple och grapefrukt samt bröd. Fina bubblor och friskt avslut.

Passar utmärkt som apéritif eller till fräscha, friska sallader och lättare fisk- och skaldjursrätter.

Tapas! tänkte jag och slog på stort. Vi gillar ju att gå all in 🙂 Spanskt tema från topp till tå.

 

 

Det är detaljerna som gör det. Med små medel kommer man långt, ballonger, flaggor, blommor och genomgående temafärg på tex snacks och godis. Och gärna en klädkod till gästerna.

 

Haha!

 

Hade alla möjliga lyxiga smårätter på bordet och till dessa drack vi genomgående bubblet till, passade utmärkt till alla smaker. Så gott! Där fanns chevretoasts, pinchos med grillade vitlöksräkor och grillad oxfilé, baconlindade dadlar, vitlöksfrästa skogschampinjoner, het räkgryta med spiskummin, melon med spansk skinka, oliver, aioli, grillade humrar, ostar och korvar.

 

 

Matador-kocken jobbade hårt med grillen och blandade i ordning favoriten från Barcelona, Cabaneos egg style. Ett måste till tapas!

 

 

Burgare till de små som fick ett eget krypin.

 

 

Och till dessert?? Jo såklart det goooodaste jag vet – churros med chokladkolasås!! OMG!

 

 

Där har ni receptet på en lyckad kväll. Något gott att dricka, något gott att äta, goda vänner och ett kul tema. Kändes som vi var i Spanien, kom t.o.m en massa mygg och bet oss haha.

KRAM

 1. OMG så gott allt ser ut, magen börjar kurra redan efter lite lunch:)
  Vad använder du för recept till dina Churros?

  Ha de//Kram A

 2. Hej! Nu måste jag fråga, hur i all världen hinner du??? Själv hinner jag inte ett skit men vill så mycket… en bjudning i månaden är mer än väl för mig. Maten ska handlas, huset städas (kanske inte storstädas men iaf) och maten lagas. Kanske har du någon superstruktur som du vill dela med dig av..? Man vill ju samtidigt räcka till för sina barn med… kan tilläggas att vi delar på sysslorna maken o jag men tiden finns ändå inte… blä nu fick jag kräka av mig. tack för en superblogg som inspirerar massor!

  1. Jag vet ju inte hur det är men detta med sådana hör fester är ju ett ”jobb” för Victoria. Det är ju ett samarbete som hon skrivit. Dessutom är ju just detta Victorias jobb, hon går ju inte till något annat 8-17 jobb. Då blir det ju lite lättare att hinna med. Dessutom har ju Victoria och hennes man generöst med barnvaktshjälp och då blir det ju lättare att hinna tänker jag. Men visst blir man avis! ❤

   1. Anar lite avund där ;P
    Klart man blir sugen på allt gott och trevligt, hade gääärna bytt med henne alla dagar i veckan. Verkligen inspirerande oavsett! 😉

   2. Precis, jag hinner mycket på dagtid då det ingår i mitt jobb att inspirera och fixa och dona för att fota och tipsa och återge. ”Barnvakt” för mitt jobb har jag dock inte men de går ju i skola/förskola på dagtid precis som andra. Men visst är det stressigt och svårt att hinna ändå och det blir mkt fixande på kvällar och i sista sekunden. kram

 3. Men åhhh så läckra kläder ni har och maten ser fantastiskt god ut. Du inspirerar så med din fina blogg, lika kul varje gång när du lagt upp ngt nytt inlägg.

 4. Snygga spanjorskor och matadorer

  Var någonstans köpte du kläderna?
  Ser ut som att alla damer hade likadana och likaså herrarna, tror jag?

  Hyrde ni kläderna, eller köpte ni likadana allihopa?
  Är ju bra iofs att ha till nästa Tapas fest

  Jättefina är ni iallafall och allt ser mycket trevligt ut.
  Varma hälsningar

 5. å förresten – om du orkar vore det superkul med ett inlägg på menyn och recept! Blir alltid sååå inspirerad av din blogg!

 6. magiskt! Ser så fint, gott och kul ut.
  Nu till en liten Sunwing Sandy bay fråga 😉 om du orkar? Vi ska dit i juni och vi brukar aldrig ha all inklusive el inklusive men hur ligger hotellet till här? Är det nära till ayia napa och alla de trevliga restaurangerna du tipsade om? Finns många utanför hotellet och är det en rolig väg in?
  Samt finns andra lunchställen än hotellets kring Sandy bay stranden?
  Kram

  1. Ta INTE inklusive, det finns såååå mkt goda restauranger i närheten och i stan. Man kan gå in eller ta taxi billigt. Kram

 7. Hej Victoria!
  Har läst dina fantastiska Barcelona-tips, åker dit om 2 v med min mamma! Så nu undrar jag: hur tänker du när du packar för en weekend dit? Har du nåt sånt inlägg kanske?
  Tack för all inspiration!
  Kram Anna

  1. Packa är jag usel på, packar alltid både för mycket och för lite så tyvärr inga bra tips 🙂 Kolla väderprognosen först och utgå från den, det mesta går ju att köpa på plats om det är något som saknas. Ha så skoj!! kram

 8. Vad jag önskar jag var vän med dej. Älskar temapartyn, min man- not so mutch.
  Churrios har jag tänkt göra länge men det blir inte av. jag önskar förslag på ”fredagspåsar” . Tycker det är en himla mysig grej! Kram

 9. Blir lite nyfiken på en av bilderna nämligen där du visar vad jag tror är pommes? Blandat med ägg ? Jag åt något liknande när jag var I Barcelona sist och det var så himla gott.

 10. men jag smäller av så gott det ser ut med tapas, snälla Victoria, dela gärna med dig av dina tapas recept 🙂 kram kristina

 11. Kan du inte lägga upp receptet på de arga äggen? Har inte ätit sen var i Barcelona och det är typ det bästa ever.

 12. Men vad du är påhittig och kreativ alltså!!
  Man hade ju såå velat bo granne med dig:) .

  Det kostar ju onekligen en liten slant att få till alla detaljer, lite nyfiken på hur olika samarbeten fungerar i bloggvärlden. Betalar företag ibland en summa som du kan använda till just att köpa dekorer och outfits eller måste du själv subventionera det via lönen du får från dem?
  Kan du inte förklara lite hur det ofta går till och vad ett sånt här samarbete kan generera i pengar? Förstår att det kanske är privat men är ärligt talat så himla nyfiken hehe.
  Om det är så att ett samarbete ger mellan 10.000-50.000kr (bara gissar hejvilt) så är ju såklart inte en 1000 lapp på kläder/ballonger/godis etc så betungande kanske. Men för en vanlig Svensson som mig så hade 1000kr varit mycket att lägga på just det (även om man såklart kan komma långt på en liten slant också så är det ju betydligt festligare när man kan gå ALL IN med outfits oxå).

  Kram!

  1. Åh precis, är det jag också funderat mycket på.
   Behöver inte alls veta x kr så alls utan mer vad ingår i ditt jobb när du har en temafest/produkt som du sponsras av?

   Jag älskar att ha temafester själv och vet hur fort det drar iväg när man skall tex färgmatcha allt eller köpa specialgjorda dekorationer och får stoppa mig själv.

   Och eftersom du ger så mycket bra inspiration som tex Tapasfesten så började jag genast leta efter maskeradkläder till oss alla men insåg direkt att det finns inte budget till det men lite flaggor och godis är ju lätt fixat.

   Men man vill ju så gärna go all in så att säga och jag tänker att ja men Victoria kan ju

   Fast om det då ingår i ditt jobb att köpa all rekvisita så blir det ju en helt annan sak och då kan jag sluta försöka nå upp till din standard (min man blir tokig när jag vill ha det och det också, för Victoria hade det)
   Och jag kan känna/veta att det där ingår i ditt jobb och vi ”vanliga” får köra lite mindre/less som funkar i en vanlig festbudget.

   Jag skulle personligen verkligen vilja veta detta för man=jag känner ju onekligen ibland en press att försöka få till allt det där extra, men har inte den plånboken som jag hade velat ha till just fester.
   Men då kan jag lägga ner det och tänka istället att det är ditt jobb och du skulle i ”vanliga”/privata fall kanske inte alltid go all in med alla temaprodukter/kläder/pynt?

   Hoppas verkligen du förstår hur jag menar?
   För är ju det man undrar när man ser alla fantastiska fester och middagar när det är sponsorer med, att vad köper du privat och vad ingår i jobbet, nu pratar jag rent materialistiska pynt/dekorationer och ingenting annat.

   Du ger fantastiska tips och idéer, och det bästa är att man kan göra lite eller mycket med det….men jag älskar som sagt mycket, ju mer desto bättre!
   Du skulle sett vår St Patricks Day’s fest, jag åt, sov och tänkte grönt i flera veckor

   Önskar dig en härlig fredag och helg.
   Hälsningar

   1. Det är sällan det ingår någon budget i ett sponsrat samarbete och gör det det så ger samarbetet i sig mindre betalt (= det blir detsamma ungefär som ett vanligt samarbete där man köper sakerna själv så man ”tjänar” inte mer på det alternativet). Jag gör egentligen ingen skillnad på sponsrade middagar eller privata middagar, att hålla middagsbjudningar är och har alltid varit en av mina stora hobbys och nöjen (och dessutom en del av mitt jobb nu då det blir material att visa och inspirera andra av i bloggen), jag älskar att ha gäster och laga god mat och gärna med ett tema och att gå all in. Som tur är har jag många likasinnade vänner. När jag bjuder in till tex en födelsedagsfest med maskeradtema eller en middag med regnbågstema så går alla gladeligen all in och fixar outfits. Men visst blir det en del pengar att stå för pynt osv även om det finns många billiga enkla grejer man kommer långt på men som sagt är det mitt intresse och nöje och något jag gärna lägger pengar på för att få till det lilla extra. Gjorde det även som ”fattig student”, jag var alltid den med seriösa middagsbjudningar och fester i olika teman, med snittar och pynt på förfester, medan andra kanske mest öppnade en påse ostbågar och bjöd på till överblivet nollningsvin i studentkorridoren eller en halvgrillad flintastek i grilltider 🙂 Men man hittar medel efter sin plånbok om intresset finns. Och mitt intresse har ju blivit ett jobb tillslut.

    KRAM

    1. Tack snälla för svar

     Jag älskar som sagt också teman och har en hel klk full med enbart lådor och pynt för olika teman och högtider.
     Livet är kort och jag gör allt för att fira allt man kan fira.
     Till Halloween dekorerar vi hus och trädgård till ett spökhus (tar en vecka bara att få upp allt och sätta igång allt)
     Nu till St Pats så färgade jag ölen grön, gjorde gröna drinkar, lade gräsmattor på bordet, göt hästskor i gips, klippte ut gröna fotsteg (Leprechaun) och klistrade på golven och även på toalettstolen, färgade toavattnet grönt, printa ut pengar och bilder och gjotde girlanger osv osv
     Gjorde stor regnbåge med guld och moln av godis, och 12 krukor med ”guld”cheese popcorn mm
     All mat och dessert gick i grönt el regnbågsfärger .
     Körde Irländsk pubmusik i bakgrunden mmmm ja jag älskar att go all in och beyond.

     Mina vänner förstår inte hur man kan ha flera lådor för jul, Halloween, påsk, Valentines, St Patrick’s, 6 juni, midsommar, 4th of July, kräftor, Thanksgiving och nyår plus lite andra teman som tropisk, Mexico, White party, US, Italien, glitter, blomster, hav…ja och so on…
     Men de älskar att komma
     Tack igen för svar och då fortsätter jag ha min ribba lika högt (min man blir såå glad haha).

     Jo, köpte du kläderna på nätet, var?

     Kram och ha en finemangfin fantastisk fredag!

     1. Låter UNDERBART, bjud över mig En st Patricks-fest måste jag köra nästa år! Kram och trevlig helg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..