Ceasarsallad surf ´n turf

Vintips i samarbete med Torres

 

 

Hej hej

 

Nu ska ni få receptet på helgens middag. Kan vara det godaste jag vet faktiskt!! Och i glasen till detta serverade vi Sangre de Toro på box, extra kul eftersom jag besökt deras vingårdar utanför Barcelona och fick prova just denna på en vinprovning innan det lanserades och blev så himla förtjusta. Ett riktigt trevligt vin med inslag av fat, plommon, lakrits, björnbär, viol och kryddor. Fylligt och smakrikt utan att bli för tungt så det passade perfekt till denna rätt som innehåller både kött och skaldjur. HÄR finner ni det på systembolaget.

 

 

Caesarsalllad Sur ´n turf
6 port

1 kg flankstek
12 havskräftor (eller 6 stora) med örtsmör (recept nedan)
krutonger av baguette
2-3 huvuden romansallad
riven parmesan
ceasardressing

Ceasardressing:

2 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 äggulor
1 msk sardellkräm på tub
2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
2 dl finriven parmesanost
ca 3 dl olja (med neutral smak)
ca 1/2-1 dl mjölk

Blanda allt utom olja, mjölk och ost i en skål. Mixa med stavmixer. Tillsätt sedan oljan, först droppvis och en i stråle. Mixa hela tiden (eller vispa med elvisp). Tillsätt osten. Späd sedan med mjölk till önskad konsistens och smaka av med salt & peppar.

Krutonger:

1/2 stor baguette
olja
flingsalt

Skär baguetten i lövtunna skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla med lite olja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen, 225 C ca 5 min (håll koll så de inte bränns!). Låt svalna och bryt i lite mindre bitar.

Örtsmör:

2 klyftor vitlök, pressade
1 kruka persilja, finhackad
100 g rumstempererat smör
2 citroner
, skalet
flingsalt

Blanda samman allt. Dela kräftorna och lägg på en plåt. Bred örtsmöret över. Gratineras i 250 C ca 3-5 min tills smöret smält alldeles innan servering.

Salta & peppra köttet på båda sidor och grilla det sedan tills innertempen är 55 C. Skiva upp.

Skär/bryt salladen i mindre bitar och lägg på ett sort fat. Toppa med skivor av den grillade flanksteken, havskräftorna, hyvlad parmesan, krutonger och caesardressing. (Servera extra krutonger och dressing vid sidan av). Såååå himla gott!

 

Så-himla-gott-!!

 

KRAM

 1. Hej, såg att du skrev att ni var på en vingård när ni var i Barcelona, är det något ställe du kan rekommendera, ska dit i slutet på maj och hade ju varit kul och åka till en vingård, har du nåt förslag på bra restauranger eller barer tar jag gärna emot förslag 🙂 🙂

  1. Absolut!!! Titta under kategorin resor – Barcelona, där finns massor av tips på mina favoriter! Kram

   1. Tack då ska jag kolla där btw din blogg är kanonbra

 2. Måste vara perfekt bjudmat i sommar när man vill ha gäster men är ”solslö” och inte orkar med stordåd 🙂 Men var hittar jag sardellkräm på tub, de såg väldigt frågande ut i ”min” ICA-butik när jag letade där?

  1. Finns i alla butiker jag tittat! En röd förpackning. Googla bild och visa i butiken, de flesta har! Kram

 3. Lisa skriver:

  Såg att din skånebästis visat samma Torres samarbete samma dag. Är det så att ni bloggers måste göra reklam för en viss produkt under en viss tidpunkt? Lite som Ica stig – vissa veckor gör han reklam för vissa produkter och nya produkter den andra veckan..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..