FRIYAY!

 

 

Heeej sweeties

 

Är på strålande fredagshumör. Ställde klockan lite extra tidigt och tassade upp och väckte barnen och undrade om de ville starta dagen med McD-frukost. Sagt och gjort, tog med mig barn + kompis och åkte dit och till deras lycka hade de ju börjat sälja burgare och pommes även under frukosten så det kalasades på både toasts och cheeseburgare och pommes. Tog en sväng förbi några pokemonstop också för extra pluspoäng innan jag lämnade dem 🙂 Topphumör på samtliga!

Storhandlat, check. Fryst in en fredagsdrink till i kväll (ni fattar snart hur jag menar, kommer upp inom kort) check. Bakat 2 olika pajer till kvällens skaldjursplatå, check.

Pimpade purjolökspajen med lite text dagen till ära 🙂 Gjorde denna på färdig pajdeg på rulle nu men har man lite mer tid och lust så är den himla god att göra med ost i pajskalet (det receptet hittar ni HÄR). Använde dessutom en liten form så skar ner något på mängden fyllning. Här kommer dagens variant:

 

Fredagspimpad purjolökspaj

1 rulle färsk pajdeg

Fyllningen:
1 purjolök
3 ägg
3 dl gräddfil
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Värm ugnen till 200 grader. Tryck ut degen i en form och skär av resterande kanter som blir över (spar dessa till bokstäver). Nagga och förgrädda skalet 10 min. Sänk värmen till 200. Sätt på en gryta med vatten. Skölj och skiva purjolöken och förväll den ett par minuter i det kokande vattnet, sila av. Knäck äggen och vispa upp lätt. Ta undan en liten klick att pensla kanter och bokstäver med. Tillsätt gräddfil, salt & peppar. Häll i purjon i pajskalet och häll över äggstanningen. Forma bokstäver av resterande deg och lägg dem på en bit smörpapper. Pensla dessa och kanterna på pajen med ägg. Grädda sedan pajen ca 20-25 min. Lägg bokstäverna brevis och grädda dem samtidigt. När ytan börjar stelna på pajen kan ni lägga på dem där i stället så fastnar de. (Lägger man på dem direkt så sjunker de).

 

 

Dagens outfit so far består av förkläde och vante från Leila, finns HÄR (adlink).

 

 

Men nu ska jag ta och fixa till mig lite. Har lunchdejt med min man minsann.

KRAM

 1. Fanny skriver:

  Hej men vilken härlig fredag!! Bra start på dagen!
  Har också fredagsfeeling, började dagen med att plockas upp av en kollega och sedan mot utbildning, alltid kul att bryta vardagen liksom 🙂
  Önskar dig en fin fredag och långhelg! ♥

 2. Så härlig start på dagen! Jag har också en riktig fredagsfeeling. Storhandlade en massa gotta igår så kyl, frys och skafferi är proppfullt. Det är fint väder här där jag bor, huset är städat och det är en 3-dagarshelg och vi har roliga planer men också gott om tid till att vila och bara ta det lugnt också. Underbart! Ska pipa iväg från jobbet nu och hämta barnen! Trevlig helg!

 3. Lisa skriver:

  Men shit vad sugen jag blev på kräftor. Helgens mat är redan planerad, men nästa helg så. Med lökröra till! Mums! I dag får min familj fredagspåsar. trevlig helg!

  1. Hur gör man lökröra??? Mys med påsar, länge sen vi hade! Trevlig helg

 4. Elin skriver:

  Hej, nu är det jag som är i farten igen…tredje kommentaren på 10, börjar bli en vana:))
  Jag sitter och söker ett recept till valborgs och kom att tänka på en rätt jag gjorde för flera år sedan efter ett recept jag hittade här. Kommer dock bara ihåg att det var GOTT och att det var risotto med någon olja man mixade ihop till. Vet du vilket jag menar?:)

   1. Elin skriver:

    Jaaaaaa det är det, perfekt! Den måste du tipsa om igen på bloggen;).
    Ett tips på dessert måste du få: chokladkräm med smörstekta kaksmulor och hallon, googla receptet så får du det i sin helhet. Det är grejer!;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..