Taverna brillo & en hotellnatt

Baren på Kung Carl – som en innergård inomhus

 

 

Hej regniga måndag 

 

Första dagen på sommarlovet för min minsting, han sover fortfarande som en stock (Vaknade innan jag skrivit klart) Jag gick upp med Olivia 6.45 men i morgon är sista dagen med väckarklocka på många veckor.

Har haft en så himla kul helg, ett barnfritt dygn i Stockholm med en massa gott att äta och dricka med roliga vänner. Hemma med ny energi åt mina små huliganer nu <3

 

 

Bodde på mysiga Kung Carl (tips i samarbete) och hamnade i varsit nyrenoverat rum med tunga sametsgardiner och urtjusiga tapeter. Svag för den här stilen! (Stockholms äldsta hotell, firade 150 år nyligen och restaurerar i den andan.)

 

 

Reste från ett regnigt Örebro till ett soligt Stockholm, vilken bonus. Det blev uteserveringar och frappucinos och champagne på Kung Carls takterass (visste inte de hade en, hur kunde jag missa det!?). Kändes som en utomlandsweekend.

 

 

Ni var många som varnade för Wienerkonditoriet nu och tipsade om Taverna Brillo istället så vi lyssnade och lydde, fick tag i sista bordet utomhus och satt där och tittade på myllret, njöt av ett glas rosé och sååååå god mat! Vi beställde in några rätter att dela på, älskar att äta så (Micke är som Joey i vänner och muttrar surt I dont shaaaare food). Det blev en grym oxfilecarpaccio, fantastisk löjromspizza, god krabbmacka och en sjukt god mac n cheese med tryffel. Perfekt lunch!

 

 

KRAM

 1. Emma skriver:

  Åh Mac and cheese kan nog vad det godaste som finns! Ska till Stockholm om ett par veckor och har inte bokat något för lördagen än, kollade taverna brillos meny men hittade ingen Mac and cheese där?! Hette den något annat?
  Tack för en super bra blogg! Kram!

  1. Låg under tillbehör, hette Mac & Cheese med tryffel. Kul att du gillar bloggen!! Kram

 2. Det är väl inte många som har råd med sån lyx som ni! Alldeles för mycket dyr mat, dyra resor, kläder, inredning mm!! Tack och adjö från mig

  1. Anna skriver:

   Vad har det med saken att göra att många har råd med det eller inte? Alla är vi olika, tjänar olika, prioriterar olika och har olika intressen. Antingen inspireras man eller inte men lämna syrliga kommentarer känns bara missunnsamt tycker jag.

  1. Carina skriver:

   Dom betalar ju själv för det dom gör. Lyxliv ?? Jag och min man jobbar båda och vi skulle ha råd att äta på dyra ställen. Man är olika. Jag har följd Victoria i många år ( hon hade sin första blogg ) jag tycker det är super kul med en blandning med recept på mat och bakning, resor, inredning, resturang tips och mycket mera som hon dela med sig. En del saker kan man drömma om och andra saker kan man köpa eller göra. Tycker hon har en super blogg, men gilla man den inte gör du helt rätt i att sluta följa Victoria.

 3. Mia skriver:

  Läser ofta din blogg och kikade igenom dina bilder som vanligt och ser helt plötsligt en av mina gamla elever (på första bilden med Micke och din kompis) Kul! Tror inte att han läser din blogg dock : )
  Kul att ni tyckte Brillo var bra. Vi hade otur när vi var där för just den veckan bytte de till primörmeny och då fick jag verkligen leta för att hitta något jag ville ha. Slutade med att det blev pasta med sparris och jag fick in en helt plain pasta med EN vit sparris och en skvätt grädde! Och dyrt var det! Nä, dit går jag inte igen! Farang kanske man däremot ska testa, tack för tipset!

 4. Helene skriver:

  Gillar inte heller att dela mest för att jag vill ha rena smaker och inte blanda massa olika. Vi skålade på den takterrassen när vi förnyade våra löften. Riktigt häftigt.

 5. Annika skriver:

  Jag kan nog vara lite som Joey jag med, i alla fall när det sånt jag verkligen älskar och går igång på. Råraka med löjrom ex. Rör inte! 🙂
  Om ni besöker Brillo fler gånger kan jag slå ett slag för deras pasta vongole.
  Ett annat tips som är utmärkt när man gillar att beställa in plock att dela på, restaurang Art på Döbelnsgatan. Trevligt och gott samt en utmärkt cava för 200 kr flaskan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..