Mac n cheese med tryffel – dör så gott!!

 

 

Hej hej

 

I går trotsade vi vädret och grillade till middag (men satt inne och åt, middagarna utomhus är lätträknade än så länge i år). Entrecote med tillbehör som grön grillsparris, baconlindad halloumi, hemlagad bearnaise och mac and cheese med tryffel. Mac & cheese är nog bland det goooodaste jag vet! Lite för gott, slutade med att jag stod och slevade i mig direkt från formen tills jag fick magknip.

Mac n cheese med tryffel

300 g stora makaroner
25 g smör
3 dl mjölk
2 msk mjöl
3 dl grädde
1/2 tärning umami buljongtärning
1/2 tsk socker
cayennepeppar
salt & svartpeppar
1 påse riven mozzarella & cheddar ost
1 dl riven parmesan
färsk persilja
2 msk ströbröd
smör att hyvla över
tryffelolja

Koka makaronerna al dente. Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med grädde och mjölk och koka upp tills det tjocknar. Smula ner buljongtärning och smaka av med cayenne, salt, socker, peppar och några droppar tryffelolja. Blanda ner pastan och häll över i en ugnsform. Blanda ner mozzarellan & cheddaren. Strö över hackad persilja, ströbröd och parmesan. Hyvla över lite smör och ringla över lite tryffelolja. Gratinera i ugnen 200 C ca 20-30 min. (Täck med folie på slutet så den inte bränns). Servera till en bit gott kött eller ät som det är. Riktig ”comfort food”.

 

 

Mums!!!

KRAM

LOADING..