ANNONS

Billund, Legoland & Lalandia

/

Innehåller reklam och annonslänkar för Ellos

Hej från bilen!

Lite småstressigt här, håll tummarna att vi hinner till färjan i Frederikshavn det är på håret enligt GPSen nämligen. X antal draman på vägen, fått stanna och sanera, åkt vilse i jakten på ett McD, tappat bort grannarna i andra bilen, kartan la av och nu har Micke ett pommes som fastnat på tvären och frustar så jag vet inte vad och barnen kivas. Ahhhh semester 😉

När vi planerade in detta så tänkte vi att vi kör Danmark först och på vägen hem hyr vi en stuga på västkusten och kopplar av några dagar. Så mycket avkoppling som det blir med 4 spralliga barn vid vattnet vill säga. Allt i jämförelse med Legoland/Lalandia kommer ju kännas som rena spaupplevelsen – tror vi tänkte rätt. Ska lägga mig utanför stugan som ett kryss med ett glas rosé i handen, lyssna på vågorna och blunda med ena ögat medan barnen fiskar krabbor. Och äta skaldjur. Och andas. Om vi nu hinner med båten då.. 😉

Vi har haft det grymt bra i Danmark! Barnen älskade det. Resan dit gick som på räls, det tog ca 12 h dörr till dörr. Bil + båt + bil. Obligatoriskt frukoststop på vägen med äggmackor och Mimosa.

Ni brukar undra om mina läppstift, detta lite knalliga rosa (dusky rose) finns HÄR, min nya favvo! (Mjukgörande elixir som ska göra torra läppar silkesmjuka på 7 dagar står det, bonus!) Och gellacket (utan lampa) är DETTA (Sit me in the front row).

På båten åt vi buffé och handlade lite taxfree, skönt med en bensträckare. En liten fiskdamm och en legohörna hittade vi åt barnen, kanske inte så spännande men dög för de små. Tjejerna roade sig i Taxfreen istället.

Sen varvade vi som sagt dagarna med Lalandia och Legoland. Körde en heldag på badlandet – såå slut vi var efter det, galet mycket folk och en ljudnivå utan dess like – men barnen var jättenöjda, och sen en heldag på Legoland med karuseller och allt annat – och sååååå slut vi var efter det, orkade knappt tugga på kvällen så trött var jag.

Åt inne på Lalandia på kvällarna, grymt gott kött på Bones och en faktiskt väldigt god buffé på Bambino, kan rekommendera båda. (Däremot var lunchen inne på badlandet vidrig – smakade gammal kamel vad man än beställde och alla blev illamående).

Inne på Lalandia känns som man är i något varmt land, alltid blå himmel (fejk), livemusik , restauranger,  en massa spelautomater och bäst av allt om ni frågar våra barn – studsmattorna. De gjorde nog slut på halva reskassan där.

Avslutade med en kort sväng på Legoland i dag innan vi åkte, lite onödigt kanske för nu blev vi som sagt något sena men tjejerna avslutade med att vinna varsin munk de trånat efter (som knappt fick plats i bilen) och trots att Sebbe blev nekad ett åk i favoritkarusellen i dag (sandalerna i går måste haft högre sula för då klarade han 120-gränsen, i dag var han 5 mm för kort i gympadojorna, snacka om benhårda men det är väl bra för säkerheten) och tårarna sprutade som på lille Skutt så kompenserade vi med valfri lego från butiken innan vi for så nu är alla nöjda och glada. Förutom Micke och hans pommes på tvären som harklandes kryssar stressat mellan bilarna och ger arga blicken åt alla som kör som amatörer och stressat kollar på klockan. Nähä nu är det en löööökbit tydligen frustar han. Ingen pommes alltså. Orkar inte andra i texten 🙂

 

(Den grå mjukiströjan är en favorit, finns HÄR i flera färger för 149 kr. Ska beställa någon av de andra färgerna oxå.)

Det enda jag ångrar med årets trip är att jag vaskade guld med klockan på. Blev så ivrig 🙂 Den tål visst inte vatten och är nu full med imma och droppar på insidan, finns det något sätt att rädda den? Ska testa att köpa ris och kapsla in den i en påse med okot ris och se om det hjälper?

Vädret var sisådär, kan inte skryta med någon sommarväme men ryktet säger att den kommer snart.

Nu ser vi färjan. Weeeee! Kommer sladda in med 10 min marginal, puh! Kanske inte ska ropa hej än.. Men förhoppningsvis hörs vi från svensk mark nästa gång.

KRAM

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00