Kioskbollar havrebollar

 

 

Hej hej

 Stråååålande sommardag här i Örebro i dag! Ska baka tårta och lite annat under dagen men skjuter nog på det en stund. Ska ta mig en kaffekopp och lägga mig som ett kryss i solstolen och göra i n g e n t i n g till att börja med. 

Kommer ni i håg de där gooooda smöriga fluffiga gräddiga havrebollarna man kunde köpa i kafeterian när man var liten, sk ”Kioskbollar”? Smakade som fluffiga moln minns jag! Finns liknande fortfarande men tycker inte de är lika goda nu som förr. Däremot smakar detta recept precis som de gjorde då, ni måste prova!!

 

Havrebollar/Kioskbollar

6 dl havregryn
2 dl socker
1 dl kokos
3 msk O´boy
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
150 g smör (rumstempererat)
kokos att rulla bollarna i

Vispa smöret mjukt. Vispa grädden för sig. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan smöret och grädden. Blanda ordentligt till en luftig fluffig smet och ställ sedan att kallt 10 min. Forma smeten till ganska stora bollar och rulla dem i kokos. Ställ in bollarna i kylen och ta fram ca 10-15 min innan servering så smakar de bäst. MUMS!!!

 

 

 

KRAM

LOADING..