Cerveceria Catalana

Innehåller annonslänkar

 

 

Hej!

 

Inget besök i Barcelona utan tapas på favoriten Cerveceria Catalana. På vägen dit stannade vi först för glass. Alltså hittade ju världens godaste glass, ni MÅSTE besöka Gelaaati. Aldrig ätit något liknande, godaste ever. Framöver blir det inte heller något besök i Barcelona utan glass på Gelaaati.

 

 

Stannade även till på Mikkeller och Micke var i himmelriket (öl är hans grej kan man säga :-)). Jag nöjde mig med en Cola (öl är inte min grej kan man säga).

 

På Cerveceria catalana kan man inte boka bord heller utan skriver upp sig på kölista. Kommer man som vi ca 21 brukar det vara 1-1 1/2 h kö. Satte oss tillslut i baren en stund och började middagen där. Micke blev helt galen i salmalaxen, beställde 4 st hehe. Ett m å s t e här är Cabraeos Eggstyle som jag tjatar om. Det närmsta man kan komma hemma i Sverige är att göra denna på de pommes pinnes som finns på Lidl + aioli + stark tomatsås + lättstekta ägg men det blir ändå inte riktigt samma sak. Dessa chips-pommes är liksom löööövtunna. Om nån vet var man kan få tag i dem hemma/online så blir jag överlycklig. Nu hittade vi ett litet hål i väggen som sålde churros och just såna hemgjorda chips-pommes så jag köpte med en påse hem. Ska äta med andakt. (Dessa, en rulle vita oreos och 2 ”utländska” kinderägg var allt vi shoppade med oss hem.)


 

Denna gång blev det oliver, fuet, salmalax, oxfilé och grillad croissant med mozzarella och jamon. Och cabraeos. Lagom mätta så provade en efterrätt för första gången. Såg att de brände av några konstiga stubbar på löpande band i köket som visade sig vara en ”bread pudding” och tog en sån. Himmelriket!! Som en friterad kanelbulle som fortfarande är degig/kladdig inuti med tjock vaniljkräm och bränt socker som en creme brule. Beställ en sån säger jag bara!!!!

 

 

Klänningen jag hade på mig finns hos Ellos HÄR och örhängena – älskar!- finns HÄR.

(Handlar ni på Ellos så missa inte aktivera rabattkoden på kläder och skor inkl varumärken HÄR)

 

 

KRAM

  1. Blomma skriver:

    Tusen tack för tipsen om Barcelona, skitbra att läsa medan jag är här 🙂

  2. Cilla skriver:

    Om Micke gillar öl så kan jag tipsa om ett ställe i Stockholm som heter Omnipollos Hatt (http://www.omnipolloshatt.com/). Där har de supergoda pizzor och flera olika sorters öl. Ligger på Hökens gata vid Slussen. Det är väldigt litet och ofta trångt men väl värt ett besök när ni har vägarna förbi. 🙂
    Tack för alla Barcelona-tips! Tänkte åka dit med min dotter när hon fyller 15 så jag samlar på mig allt. 🙂 Trevlig helg!

    1. Tack, han är stammis där 😉 ha det så underbart!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..