La Flauta

 

 

Hej hej

 

Uppe med tuppen i morse igen, packade upp och packade om för 4 snabbt som tusan (så där så att känslan hänger över mig med att nu glömde vi väl hälften) och begav oss mot Skåne! Nu väntar ca 5 timmars bilresa, jag passar på att jobba i kapp vid datorn lite (Micke lyssnar på sommarpratare och barnen sitter med varsin padda – bästa uppfinningen vid långa bilresor, orkar inte med tjafs och syskonbråk då). Ser att det ska regna i princip varje dag (vad annars sommaren 2017 – alltså vad hände med sommaren??) och jag packade ju varken gummistövlar eller regnjackor, vägrar. Det ÄR sommar. (Och sen hittade jag dem inte i kaoset heller om jag ska vara ärlig så jag väljer att se det som en cool protest mot sommarvädret 🙂

Barcelona = tapas. Det finns otaliga ställen med tapas, prick överallt faktiskt. En del enklare, billigare, mindre, en del större, en del mer poppis (väntetid) osv. Fick läsartips om La Flauta och provade dem första kvällen. Påminner om Cervecería Catalana, i princip samma slags tapas, kölista och tjo och tjim (snällt sagt för stress och smått kaos). Lite mindre ställe och även mindre väntetid, ca 40 min fick vi vänta.

  

Deras cabbraeos gick att få med jamon (lufttorkad skinka) och det var grymt gott! (Getosttimbalen kan ni hoppa över). Sen beställde vi alldeles för många tapas. Alltså bokstavligen f ö r många, vår lite trötta servitör ryckte plötsligt menyerna ur händerna på oss när vi rabblade upp vad vi ville ha, blängde på oss och gick iväg medan han skakade på huvudet. Hahaha. (Och ja sen orkade vi inte äta upp allt så det var väl bra men lite märkligt).

Innan vi gick försökte Micke beställa en whisky.

– Jag skulle vilja beställa en whisky, vad har ni för några?
– Öhhh vad vill du ha?
– Tja, vad har ni?
”Himlar med ögonen och går i väg och tar beställningar av några andra istället och hytter med näven åt oss”

Hahahaha!

Tillslut kom han ändå med en whisky och hällde upp och gormade den här vill du ha!

Hahahahaha

Väldigt kul kväll. Sen gick vi hem och gick vilse. Lite en röd tråd denna resan, gick vilse minst några ggr per dag. Inte van att bo i dessa kvarter 🙂

 

 

Kvällens outfit från H&M, väska Louis Vuitton, solglasögon Twist & Tango.

 

En glass i hamnen hann vi klämma också, glassen är verkligen grym i Barcelona. Missa inte! Men förutom en kort sväng dit så höll vi oss ifrån hamnen/stranden/La rambla och annat turistigt. Galet mycket folk och vi föredrar de lugnare, mer inhemska och fräschare områdena – hysteriska turister, trängsel, ficktjuvar, overpriced mat med dålig service och klassiska turistfällor är inte vår grej. Sen finns det mycket bra shopping men det var ingen prio denna resa.

Kommer fler restaurangtips!

KRAM

 1. Annica skriver:

  Har ni internet på era paddor till barnen eller vad har ni? Vi brukar ha kaos i vår bil när vi är ute med husvagnen. Tips på hur ni har löst det Tacksam för svar

 2. Helena skriver:

  Åh, vad vi skulle behöva regn! Jag bor i Östergötland och det har nästan inte regnat nåt alls här i sommar. Vi håller på att torka bort fullständigt! Något stressande också att inte veta hur mycket vatten vi har i brunnen (vi kan inte kolla det)… Hoppas ni får det bra i Skåne! Ni får väl satsa på att laga mat/baka/äta och spela spel om vädret är kasst!

 3. Eva skriver:

  Och här har vi haft bästa sommarvädret! Så soligt och härligt hela sommaren.
  Haft en halvdag regn plus att det kom några droppar häromdan så här längtar man lite efter regn faktiskt.
  Dom har lovat regn hela veckan men det blir ju inget.
  Var ner till Skåne en sväng men åkte snabbt hem. Hade ju inte ens packat ner jackor och det ösregnade:-((
  Hoppas ni också får lite sol snart.
  Längtar efter att få baka när det blir en regndag.
  Men man ska väl inte önska för mycket för då kan det bli för mycket av den varan också.

 4. Linda skriver:

  Hej!
  Jag fyller strax 40 och önskar mig då en Louis Vuitton, undrar därför vilken modell det är på din fina väska?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..