Acess – fine dining i Barcelona

Innehåller annonslänkar

 

 

Hej hej

 

Mer från Barca medan jag minns 🙂 Ena kvällen satsade vi på en fin restaurang. Hittade Acess på Tripadvisor som fått fina omdömen. Började med en drink på vårt hotells rooftop (Grand Hotel Central). Vacker utsikt, vackra drinkar och en vacker kväll med stora grå moln som dundrade förbi. Mäktigt! (Var ju så varmt så gjorde ingenting).

 

 

Jag fick en drink i plastpåse (!). Kul detalj (och god drink).

(Klänning från Gina Tricot och örhängen Dyrberg/Kern HÄR)

Tog en taxi till Acess från hotellet (ca 5 euro, enda gången vi åkte taxi – annars gick och gick och gick vi, minst en mil om dan). Och sååå nöjda vi blev! Som att kliva in i lugn och ro. Vacker inredning, professionella ut i fingerspetsarna och så vänliga och välkomnande. (Ville inte störa de andra med kamerablixtar så ni får hålla tillgodo med lite märks bilder).

Jag valde vegetariskt, en burrata till förrätt som smälte i munnen (och hade räckt till 4 pers typ) medan Micke åt rostbiff med senapsglass (!) som var sååå himla god. Till huvudrätt åt han oxfilé med potatiskaka och murkelsås och den var helt perfekt och jag valde vegetarisk ravioli med kronärtskocka, buffé blance och kanderade citroner och detta var det aaaaaabsolut godaste jag åt på hela resan. Kommer drömma om denna!!

 

 

Drack ett så otroligt gott vin också, sommeliern var så himla duktig och trevlig. Ett inhemskt vin som var ganska svårt att få tag i då det hade blivit poppis – 2 π r hette det och vet ni vad det är? Jo formeln för en cirkels omkrets! Det kommer jag minnas så länge jag lever nu (alltså 2 x pi x radien på cirkeln = cirkelns omkrets). Ni med va? 🙂

 

 

När vi skulle hem så ö s r e g n a d e det. Så mycket så varenda taxi var upptagen. De försökte ringa samtidigt som en kille stod ute i gatan och försökte stoppa en i över en halvtimma, sen gav vi upp och gick hem. Varmt sommarregn vid 01 – faktiskt grymt skönt. (Mina vita skor är dock grå nu, måste googla hur man får rent tygskor bäst).

KRAM

 1. Titti skriver:

  Hej
  När vi var i Barcelona så var vi på den vingården som gör det vinet. Då åtminstone kunde man beställa och få det hemskickat till Sverige! Värt att testa!

 2. Barbro skriver:

  Vilken underbar klänning du har på dej !
  kram och ha en fortsatt bra dag och tack för jättebra blogg.

 3. nina skriver:

  Fin klocka 🙂 vad är det för en?

 4. Blomma skriver:

  Blanda klorin, vatten och bakpulver. Ta en tandborste och skrubba. På slutet tar du snörena och lägger i det som finns kvar av smeten. Låt stå i solen 1-2 dagar och verka. Sedan in med skorna i tvättmaskinen på skonprogram.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..