ANNONS

Köpenhamn tur och retur

/

Hej hej

Vi är ju på semester med Skaaaauningarna men har ju inte berättat om trippen över till Köpenhamn tidigare i sommar. Åse & Daniel hade nämligen styrt upp en heldag med barnvakt och middag i Köpenhamn i 40 årspresent så dagen jag fyllde 40 1/2 firade vi det.

Dagen började lite regnigt men det är vi vana vid 😉

Tog båten över och en dansk korv till brunch. Går på ca 20 min så man får tugga snabbt, hehe. Sen blev det buss och tåg in till Köpenhamn.

Första stoppet blev Torvehallerne, en saluhall med restauranger uppdelat i två byggnader. Där åt vi smörrebröd och strosade runt, köpte på mig lite choklad och andra godsaker. Älskar såna ställen!

Sen gick vi vidare och hamnade i Himmeriget. Ett ölställe Micke hade drömt om att besöka tydligen, ölfantast som han är. Jag och Åse tog en drink i stället, gjord på Amaro Averna och citronjuice. Jättegod, smakade precis som smält Igloo-isglass. Beställde en flaska Averna från systembolaget så får vi se om jag får till den.

Efter det begav vi oss till RUBY som fått så mkt fina omdömen för både lokalen, stämningen och drinkarna. Nu kom vi lite tidigt och satt ute på den lilla innergården så vi missade nog kanske det men själva drinkarna var väldigt goda och snygga.

 

Älskar att strosa i Köpenhamn och shoppa men det hann vi tyvärr inte med denna gång, vi hoppade mellan restaurang och barer och njöt av det istället. Och på kvällen var det dags för middag på Italienska restaurangen Italiano. Jag åt Fläskfile tonnato till förrätt (jättegod men bilderna gör inte maten rättvis) och lasagne till huvudrätt. Någon dessert orkade vi inte, pastakoma efter detta! Fick världens gulligaste servitris och lite senare kom ett glatt skönsjungande gäng in och grattade så det stod härliga till, så kul! Tusen tack för middagen Åse & Daniel <3

Hade fullt upp med att lyssna på sången så jag lånar några bilder från Åse på det 🙂

width=850
width=850

Veckan på Cypern får jag sammanfatta ordentligt hemma sen.

KRAM

SparaSpara

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00