Måndagsmiddag

Innehåller annonslänkar

 

 

Hej hej

Nu så. Till middag i går blev det mycket riktigt varmrökt lax med romsås och rotfruktsgratäng. Kompletterade med köttbullar till barnen så de skulle få i sig nånting och lyckades få dem att iallafall smaka rotfruktsgratängen. Så kul att höra om alla era upplägg och tankar kring mat. Jag åt i princip ingenting själv när jag var liten, kunde inte ens koka makaroner när jag flyttade hemifrån – och nu driver jag en matblogg 🙂 Allt ordnar sig nog även för de kinkigaste.

 

 

(Nu gick gratängen liiite väl länge i ugnen så osten blev lite bränd på kanterna, lägg folie över!)

Krämig rotfruktsgratäng
4 port

2 stora potatisar
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 gul lök
1/2 kålrot
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm muskotnöt
ca 150 g riven västerbottenost
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
salt & peppar

Skiva rotfrukterna ganska tunt. Lägg i en bunke, slå på grädden, vitlök, muskotnöt, salt & peppar plus ca hälften av osten och rör om. Häll ner allt i en smord ugnsform. Strö resten av osten över och lägg folie över formen. In i ugnen, 225 C ca 45 min – 1 timma Känn efter med sticka. När rotsakerna börjar bli mjuka så ta bort folien och låt stå ca 10 min tills ytan fått fin färg och gratängen är mjuk.

 

 

Rosa måndagsdukning. Servetter från Ullared, gratängform Leila, tallrikar Swedish Grace, glas IKEA.

 

 

Sen blev det faktiskt efterrätt för dem som ville ha, återkommer med den.

KRAM

 1. Tack för en inspirerande blogg. En av de få som jag alltid tar mig tid att titta in på.
  Jag har tröttnat på våra tråkiga gardinstänger hemma och noterade era fina i guld/mässing. Var är de ifrån?
  Tack på förhand!
  Mvh Victoria

 2. Sandra skriver:

  Var kommer den fina matbordslampan ifrån? Kram från Sandra i Malmö

 3. Maggi skriver:

  Bra att barnen fick köttbullar ! Jag har aldrig tvingat mina barn att äta nått dom inte tycker om. Jag har aldrig gått med på att dom måste smaka på allt i skolan . Det finns viss mat som jag inte kan äta , tänk om nån tvingade mej … Nu är dom vuxna och precis som du äter dom det mesta och gillar att laga mat

 4. Lotte skriver:

  Det ser hinla gott ut och du du har alltid så fint 🙂 Nu ska jag ta och läsa ikapp lite inlägg här inne men önskar dig en bra dag 😉
  http://lotte4.blogspot.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..