Tjejmiddag, tacogratäng och juicetest

 

 

Hej hej

Heldag i skolan, lyckades pricka en utedag så vi var ute hela dan förutom en timma på slutet. Sitter nu i morgonrock över kläderna under ett täcke och dricker varmt kaffe. Brrrr. (Dåligt klädval) Men supermysig att vara med och kul att få lära känna alla de små nya klasskompisarna och få ett ansikte till namnen han pratar om.

 

 

Ska ta tag i disken från i går strax.. Hade grannfruarna över på middag och en liten loppis. Och gulliga Frida på Naked Juicebar i Marieberg hade hjälpt oss med en liten blindtest av juicer som vi roade oss med mellan shoppingen och tävlade om presentkort. Barnen fick testa en omgång också och när svaren rättades så var de de enda som hade a l l a rätt, haha. Bra jobbat! (Ananasjuicen var sååå god).

 

 

12 tjejer på middag – inte det lättaste att planera mat. Det fick bli tacogratäng i långpanna. Riktigt länge sen jag åt men det är ju faktiskt himla gott och enkelt! Satsa på en god köttfärs bara och låt den gärna koka länge länge så blir det extra gott (lät min gå nästan 2 h och köpte finmald nymald nötfärs från lokala gårdar). Finns säkert en hel uppsjö med recept på tacogratäng men så här gör jag min:

Tacogratäng
12 port

600 g philadelphiaost
2 kg nötfärs
4 påsar tacokrydda
salt & peppar
500 g riven ost
500 g champinjoner
3 gula lökar
smör att steka i
Bryn färsen i stekpanna och tillsätt kryddor och vatten enligt förpackningen. Låt småputtra en stund (gärna lång stund) och smaka av med salt & peppar.

Skiva champinjoner och lök. Krydda med salt och peppar och stek dem i smör.

Bred ett tjockt lager philadelphiaost i botten på en långpanna eller stor ugnsform. Häll på köttfärsen. Strö över svamp & lök och toppa med osten. Grädda gratängen i 225 C ca 15 min. Stick sedan ner nachochips i formen och ställ in den 5-10 min till. Servera med en god sallad och extra nachochips.

 

 

Och dessert då? Jo den blev faktiskt suuuupergod (och snygg om man får säga så :)), den får ett eget inlägg.

 

KRAM

  1. Hejsan!Jag undrar vart dom blåvita sevetterna är ifrån?

  2. Li skriver:

    Tillhör oxå ett gäng med flera matbegränsningar. Men sötpotatis/currygryta med spenat, kokos, chili och kikärtor fungerar. Gluten, mjölk,ägg och köttfri. Sedan är den så god oxå. Tips tips.

  3. Ååå vad gott! Både med tacogratäng & juice från Naked juice bar! Har typ haft craving efter Green & mean crusher hela dagen, ha ha!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..