Drinktips – Aviation

 

 

Hej hej

 

Fredag. Det var läääänge sen jag längtade efter helg som nu. Galet intensiv vecka, mkt jobb och mycket privata saker som sjukhusbesök, skolbesök, kalas, middagsbjudningar och grejer. Dagarna har haft alldeles för få timmar, snittat alldeles för få timmar sömn/ natt och varit alldeles för stressad med många bollar i luften. I bland kör allting i hop sig helt. Ätit dåligt också och rört mig alldeles för lite. Nästa vecka säger jag hej till morgonpromenader och bättre mat (mindre kolhydrater) och ett piggare jag.

Men nu är det fredag. Halleluja som en viss idoljurydeltagare skulle sagt. Och apropå det, huur bra är Idol i år? Älskar alla som är med, ska bli såå kul att följa fredagsfinalerna. Så himla grymma! I kväll har vi dock 2 familjer på middag så det blir nog reprisen av idol i morgon.

Fredag = drinktips! Har hittat en ny favorit som vi bjöd på förra helgen. Aviation! Är svag för viol i glass, godis etc och drack en gång en supergod drink med smak av viol på Hotel Kung Carl så jag beställde hem en flaska viollikör från systembolaget. Googlade efter recept med viol och hittade Aviation – en drink från 1800 talet (!). Lite olika mått på ingredienserna i olika recept men så här gjorde jag:

 

 

Aviation
1 drink

5 cl Gin
1,5 cl maraschinolikör
3 cl pressad citronjuice
2 cl viollikör
1 cl sockerlag
is

citronskal
maraschinokörsbär

Blanda allt i en shaker med is och skaka ordentligt. Häll upp i ett martiniglas och garnera med citronskal och maraschinokörsbär.

 

 

I kväll blir det en ny drink att testa på nya gäster. Håller på och förbereder kvällens middag. Sååå nyfiken på desserten, en riktigt amerikansk grej.

Vad äter ni i kväll?

KRAM

 1. Hej
  Försöker igen, och hoppas på svar, kanske gjorde jag något fel förra gången. Jag undrar så efter din vän emmas klänning, som du skriver är från hm. Har sökt runt efter den, ringt kundtjänst, men de vet ej vad detta är för klänning. Min fråga är om du kan fråga henne eller om du vet om det var nyligen hon köpte den, i butik eller var
  Så tCksam blir jag för svar
  Vh pernilla

   1. Åh tack då är det bara ut och leta,

 2. M skriver:

  Vilka fina glas, vart kommer de ifrån?

 3. Hej!
  Vad har hänt med din blogg?
  Förr skrev du flera gånger om dagen och numera är det nästan helt tyst om helgerna.
  Vet att du har rätt med en bloggfri helg men den är tyvärr inte lika rolig att läsa numera.
  Jag vet att jag inte har rätt att klaga och att jag då inte behöver läsa den men det är så synd tycker jag att det har blivit så.
  Kul med många bilder men inte 10 bilder tex på samma plagg…………..

 4. Pia skriver:

  Vad är det för roligt barnen får att dricka?

  1. Sån godisdryck man kan köpa i lösvikt. Kram

 5. ÅsaS skriver:

  Jag tänkte pilla räkor ikväll, men eftersom mitt sällskap, 19-åringen, tycks ha andra planer får jag väl dela den grillade kycklingen med 17- och 15-åringen. Sallad och vitlöksbröd till mig, pommes till tonåringarna.
  Kram ÅsaS

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..