ANNONS

Drinktips – Aviation

/

Hej hej

Fredag. Det var läääänge sen jag längtade efter helg som nu. Galet intensiv vecka, mkt jobb och mycket privata saker som sjukhusbesök, skolbesök, kalas, middagsbjudningar och grejer. Dagarna har haft alldeles för få timmar, snittat alldeles för få timmar sömn/ natt och varit alldeles för stressad med många bollar i luften. I bland kör allting i hop sig helt. Ätit dåligt också och rört mig alldeles för lite. Nästa vecka säger jag hej till morgonpromenader och bättre mat (mindre kolhydrater) och ett piggare jag.

Men nu är det fredag. Halleluja som en viss idoljurydeltagare skulle sagt. Och apropå det, huur bra är Idol i år? Älskar alla som är med, ska bli såå kul att följa fredagsfinalerna. Så himla grymma! I kväll har vi dock 2 familjer på middag så det blir nog reprisen av idol i morgon.

Fredag = drinktips! Har hittat en ny favorit som vi bjöd på förra helgen. Aviation! Är svag för viol i glass, godis etc och drack en gång en supergod drink med smak av viol på Hotel Kung Carl så jag beställde hem en flaska viollikör från systembolaget. Googlade efter recept med viol och hittade Aviation – en drink från 1800 talet (!). Lite olika mått på ingredienserna i olika recept men så här gjorde jag:

Aviation
1 drink

5 cl Gin
1,5 cl maraschinolikör
3 cl pressad citronjuice
2 cl viollikör
1 cl sockerlag
is

citronskal
maraschinokörsbär

Blanda allt i en shaker med is och skaka ordentligt. Häll upp i ett martiniglas och garnera med citronskal och maraschinokörsbär.

I kväll blir det en ny drink att testa på nya gäster. Håller på och förbereder kvällens middag. Sååå nyfiken på desserten, en riktigt amerikansk grej.

Vad äter ni i kväll?

KRAM

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00