Vit chokladmousse med basilikamarinerade jordgubbar

 

Hej hej

 

Började dagen med en PW i skogen igen – trots ihållande regn. Jag är en bekväm latmask av rang så att jag gav mig ut ändå är bra jobbat för att vara jag 🙂 10 002 steg är jag uppe i så nu sätter jag mig ner med en kaffe och målar naglarna med gott samvete. Testar ett nytt gellack, återkommer om det var bra.

Den här desserten måste ni testa nästa gång ni bjuder på middag om ni inte redan gjort det. Ni kan ju äta den hemma själva också såklart men den kommer garanterat imponera på gästerna. Ljuvlig len chokladmossue med söta marinerade jordgubbar och kardemummaströssel. (Just denna gång lagade jag inte strösslet men det rekommenderar jag att ni gör!)

 

 

Basilikamarinerade jordgubbar med vit chokladmousse och kardemummaströssel

Till 4 port:
2,5 dl vispgrädde
150 gram vit choklad
125 gram mascarpone

Marinerade jordgubbar:
vaniljstång
8 st basilikablad
2 dl socker
2 dl vatten
1 st liten nypa svartpeppar
16 st jordgubbar

Kardemummaströssel:
2 msk krossade digestivekex
2 msk vetemjöl
1,5 msk smält smör
1,5 msk socker
salt
malen kardemumma

Chokladmoussen:
Koka upp grädden.Bryt chokladen i bitar och rör ut i grädden. Häll upp i en bunke och ställ kallt 8 timmar. Vispa chokladsmeten till ett fast skum. Vispa mascarponen i en separat bunke och rör sedan ner den i chokladsmeten.

Jordgubbarna:
Snitta vaniljstången på längden.Hacka basilikan grovt. Koka upp vaniljstången, basilikan, sockret, vattnet och svartpeppar till en lag. Häll upp i en skål, ställ i kylen och låt svalna. Ansa jordgubbarna och dela i kvartar. Vänd ner i sockerlagen och låt dem dra någon timme.

Strössel:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut kexsmulor, mjöl, smör och socker på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över kardemumma och en aning salt. Baka tills smulet fått lite färg. Rör om då och då så att allt blandas. Och håll koll så att det inte blir bränt.

Forma ägg av moussen (alt lägg upp en hyffsat snygg klick 😉 ), lägg en hög jordgubbar vid sidan av och strö lite strössel över. Tadaaa!

 

 

KRAM

  1. Härligt med en PW, själv åker jag hem snart från jobbet och vilar, har fått en j…. huvudvärk. Hoppas jag mår bättre imorgon, har inte tid att vara sjuk… kram kram

  2. Åh – Du gör så mycket godsaker 🙂
    Får jag fråga vart du gör av allt du bakar? För ni i familjen kan ju omöjligt äta upp allt & absolut inte du som är i grym form 🙂
    Trotsade också vädret idag och gav mig ut. Hade hela regnmunderingen på och det kom inte en droppe regn. Så snacka om att jag var svettig när jag kom hem, haha!!
    KRAM

  3. Ser väldigt mumsigt ut! Jag har köpt och kört H&M:s egna gellack några veckor nu, funkar faktiskt riktigt bra givet priset! Det finns tyvärr inte så många färger (än) men de som finns blev förvånande fina på tassarna°Testat allt möjligt gel-liknande (men som tas bort med vanlig remover) men detta är helt klart bäst hittills!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..