Paulúns Paleo Granola – på stenåldersvis!

I samarbete med Paulúns

 

Hej hej

I samarbete med Paulúns har jag testat en av deras nya produkter – nämligen Paulúns Supergranola kokos, blåbär & mandel (finns även i denna smak). Jag försöker ju skära ner på kolhydrater där det går och mår såå mycket bättre av att äta lågkolhydratkost. Min frukost består oftast av rysk yoghurt och bär, ibland med nötter och keso på och när jag hunnit någon hemlagad granola till. Inte hittat någon sån här produkt tidigare i butikerna, så det var efterlängtat.

 

 

Hur görs dessa granolas? Jo fröer och nötter av olika slag blandas varsamt med lite kanel, dadelpuré och sötpotatispuré. Detta bakas i ugnen till granolalika kluster och blandas sedan med bär och kokosflakes. Produkterna har låga kolhydratsnivåer, ca 15 g kolhydrater/100g. (Vanlig musli ligger på mellan 50-70g). Bara naturliga råvaror, inget tillsatt socker. Extra protein och rik på fibrer.

 

 

Vet ni inte riktigt vad ”Paleo” står för så är det kort beskrivet: Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen för stenåldern. Det handlar alltså om att äta så likt våra förfäders ursprunkskost som möjligt, den kost människan är tänkt att äta. På stenåldern åt människan ren, naturlig och näringsrik kost bestående av mycket nötter, bär, frön, grönsaker, frukt och naturliga fetter med inslag av fågel, kött och fisk.

 

 

Jättegod! 

HÄR och HÄR hittar ni mer info om produkterna.

 

KRAM


 1. Frida skriver:

  Låter gott och som ett bra alternativ till frukost. När du tipsade om AXAs granola förra året skrev du att du inte tål mandel. Men det verkar ju vara mandel i Pauluns granola?

  1. Yes, upphettad/rostad/tillagad har jag märkt går bra. Så glad! (Precis som med äpplen, päron etc de kan jag äta om de är upphettade). Kram

   1. Frida skriver:

    Det låter ju toppen! Kram

 2. Eva skriver:

  Äter Pauluns musli eller granola varje dag nästan. Men helst tillsammans med keso, blåbär o hallon:-)
  Känns bra med inget tillsatt socker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..