ANNONS

Chili – ett säkert kort

/

Innehåller reklam och annonslänkar för Jotex och Cervera

Hej hej

Sorry hann aldrig uppdatera här i går, en vecka med såå mycket att göra. Typiskt mig att allt hopar sig samtidigt, framförhållning är inte min starka sida. Dessutom höstlov nästa vecka så jag tänkte försöka ha så lite som möjligt då att göra eftersom barnen är lediga så det blir dubbelt upp denna helt enkelt.

Har ni någon rätt ni alltid tar till till vardags eller fest/bjudningar när ni inte riktigt vet vad ni ska laga? Chili är min sån rätt. Funkar alltid! Går ju att variera tillbehören efter tillfälle också. Satsa på lite finare kött och mer röror, salsor etc vid fest.

Sköter sig själv i grytan medan man dukar och hackar grönsaker och går utmärkt att förbereda dagen innan och bara värma på, eller ännu hellre 2-3 dagar innan så får den ännu mera smak.

Kryddig Chilli

ca 6 port
800 g benfri fläskkarré i bit
1 hel torkad chipotlechili eller 3 msk chipotlechilisås
1 silverlök
3 vitlöksklyftor
1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
ca 2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
3 lagerblad
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen muskotnöt
1/2 msk salt
ca 1/2 msk honung

Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar. Ta bort stjälken på chilin. Hacka silverlök och vitlök och lägg tillsammans med resten av ingredienserna, utom honungen, i en stor kastrull eller gryta. Låt koka på medelvärme under lock i cirka 2 timmar eller tills köttet är mört. Rör om då och då och tillsätt eventuellt mer vatten om blandningen verkar för torr. Ta av locket och fortsätt att koka tills det mesta av vätskan har kokat bort. Smaka av med honung och trasa sönder köttet en aning.

Till servering, tex:
varma tortillabröd
romansalladsblad
picklad rödlök
hackad färsk koriander
creme fraiche
riven ost
mangosalsa
lime
oliver
gurka

Picklad rödlök
2 rödlökar
saften av 2 limefrukter
1/2 dl äppelcidervinäger
salt

Strimla rödlökarna fint och blanda med resten av ingredienserna. Låt stå och dra i minst 15 minuter innan servering.

Serverade både tortillabröd och romansalladblad till de som hellre vill ha det (lchf). Korainder är ett m å s t e till, helt galen i det men jag är den enda i den här familjen så jag äter en kruka själv, lätt.

Tortillabröden serverade jag i min lilla fina brödkorg, så himla himla nöjd med den. Perfekt present till den som har allt, julklappstips kanske? Finns HÄR. (och porslinet är DENNA serie – har ni sett deras fina julservis?)

Hittade dessutom en mjuk brödkorg i tyg att ha i, de flesta brukar vara så hårda men ville ha en mjuk som gör att bröd och bullar (och lussebullar, så sugen jag blev!!) håller sig varma där i och DENNA från Jotex passade perfekt.

Vintertid på söndag. Det här med ”utemöbler ut eller in” säger mig inte så mkt, jag vill bara veta om jag får sova en timma längre på mornarna eller kortare??? 🙂

KRAM

21
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00