ANNONS

Stand´n´stuff – Make it yours

/

I samarbete med Old el Paso

Hej hej

Nu har jag ett kul samarbete att presentera med en tävling för er! Ni kan nämligen vara med och tävla om härliga vinster från Old el Paso genom att laga en smarrig rätt på Stand´n´Stuff som speglar mitt landskap Närke.

För att vara med och tävla:

Skapa en rätt med smaker och ingredienser typiska för Närke. Maträtten får innehålla vilka ingredienser ni vill, men någon av Old El Pasos produkter Stand’n’stuff eller Stand’n’stuff mini måste ingå. Dessa produkter går att variera in i det oändliga! Skicka sedan in recept och bild på den färdiga maträtten till oldelpaso.sverige@hkstrategies.com (skriv Matplatsen i ämnesraden). Det är inte bara ert recept som bedöms när juryn väljer vinnare, utan även bilden ni tagit på maträtten. (Båda dessa delar i tävlingen värderas lika mycket).

Vinnarens recept får vara med i en receptsamling skapad av Old El Paso. Vinnaren får även produkter från Old El Paso samt en Crockpot till ett samlat värde av ca 2000 kr. Andra och tredje pris är en härlig blandning av produkter från Old El Paso till ett värde av 300 kr.

Det går ju som sagt att variera dessa tortillabåtar i det oändliga. Brukar tex använda dem att göra små tacopajer i, supergott. Jag valde att göra en variant på Skomakarlåda nu som är Närkes landskapsrätt. Fyllde små Stand´n´Stuff mini med fluffigt mos, strimlad biff toppat med smörstekt purjolök och knaprigt bacon och ringlade en mustig rödvinssås över. Så gott! Som en blandning mellan en skomakarlåda och en lyxigare tunnbrödsrulle. En ny tvist på en tacokväll!

Gott som tv-tilltugg, förrätt eller huvudrätt med en god sallad till.

Skomakarbåtar
4 port

8-12 st Old El Paso Stand´n´Stuff mini
4 port potatismos
1 pkt bacon
1/2 purjolök
400 g biff i skivor
salt & peppar
smör att steka i

sås:
1 dl rödvin
1 msk oxfond
1/2 msk kinesisk soja
1/2 msk råsocker
maizena

Koka potatismoset. Klipp bacon i småbitar och stek dem knapriga. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla purjolöken och stek den mjuk i smör. Salta och peppra biffen och stek den ett par minuter per sida i het panna och smör. Låt vila en stund och skär dem i strimlor. Koka upp vin, fond, soja och socker och låt sjuda några minuter. Red av med maizena till önskad konsistens.

Värm tortillabåtarna enligt anvisningar. Klicka i moset i botten, toppa med några strimlor biff, purjolök och bacon. Ringla över lite sås och servera genast.

Äts de som huvudrätt så servera en stor god blandad sallad till vid sidan av.

Yummi!

Lycka till med tävlingen nu, ska bli jättekul att se era bidrag! Ni kan tävla fram till den 17 november och den 24 november presenterar jag vinnaren här i bloggen!

Klicka HÄR för fullständiga tävlingsvillkor.

KRAM

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00