Triple berry Margaritas

 

Hej hej

Vi svänger precis in i ett regnigt Göteborg här. Vad gör man i Göteborg när det regnar? Börjar med lunch på hotellet helt enkelt. Sen får vi väl se 🙂 (Liseberg tänkte vi ta i morgon – då är det sol utlovat!)

Ett tjusigt och gott drinktips kommer här. (Hittade orginalreceptet på nån amerikansk sida men minns tyvärr inte var). Blir alltid sugen på Margaritas när jag ser amerikanska serier/filmer där de dricker det.

 

 

Triple berry syrup
1 1/4 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl björnbär
1/2 dl jordgubbar
1/2 dl blåbär

Triple Berry Margaritas
2 cocktails

6 cl triple berry syrup
6 cl lime
12 cl tequila

Blanda ingredienserna till syrupen i en kastrull och koka ca 5 min tills bären mjuknat och sockret löst upp sig. Låt svalna och sila den sedan. (Det som blir över från drinkarna kan sparas till senare, god att ha på pannkakor eller glass också).

 

 

Blanda ingredienserna till drinkarna i en shaker med mycket is. Skaka kallt och häll upp i glas fyllda med is. Gärna med frostad kant av antingen salt eller socker (smaksak, jag föredrar socker men många gillar ju just salt till tequila – påminner för mkt om tequilashots för mig vilket är det värsta jag vet hehe) och dekorera med bär.

 

 

Nu ska vi kånka in väskorna här och försöka undvika att bli dyngsura.

KRAM

 1. Linda skriver:

  Såg precis att det finns churros här på Liseberg! Så ladda för morgondagen!

 2. Therese skriver:

  Universeum om ni inte varit dät

 3. Jennie skriver:

  Finns ju massor att göra! Liseberg, Universeum, bio, Lek och bushuset, Alfonshuset (med teater) och lek på lekplatsen bredvid i Trädgårdsföreningen. Airhop och gokart finns en kort busstur bort.

  Ha en fin tur Kram

 4. Helena skriver:

  Hej! Tips på vad man hittar på med två 10-åriga tjejer en dag på stan i Örebro? Tacksam för tips på lunchrestauranger, mysiga fik och butiker? Kram Helena

 5. Universeum! Definitivt kul för barnen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..