Triple berry Margaritas

 

Hej hej

Vi svänger precis in i ett regnigt Göteborg här. Vad gör man i Göteborg när det regnar? Börjar med lunch på hotellet helt enkelt. Sen får vi väl se 🙂 (Liseberg tänkte vi ta i morgon – då är det sol utlovat!)

Ett tjusigt och gott drinktips kommer här. (Hittade orginalreceptet på nån amerikansk sida men minns tyvärr inte var). Blir alltid sugen på Margaritas när jag ser amerikanska serier/filmer där de dricker det.

 

 

Triple berry syrup
1 1/4 dl vatten
1 dl socker
1/2 dl björnbär
1/2 dl jordgubbar
1/2 dl blåbär

Triple Berry Margaritas
2 cocktails

6 cl triple berry syrup
6 cl lime
12 cl tequila

Blanda ingredienserna till syrupen i en kastrull och koka ca 5 min tills bären mjuknat och sockret löst upp sig. Låt svalna och sila den sedan. (Det som blir över från drinkarna kan sparas till senare, god att ha på pannkakor eller glass också).

 

 

Blanda ingredienserna till drinkarna i en shaker med mycket is. Skaka kallt och häll upp i glas fyllda med is. Gärna med frostad kant av antingen salt eller socker (smaksak, jag föredrar socker men många gillar ju just salt till tequila – påminner för mkt om tequilashots för mig vilket är det värsta jag vet hehe) och dekorera med bär.

 

 

Nu ska vi kånka in väskorna här och försöka undvika att bli dyngsura.

KRAM

  1. Välkomna hit! Vart bor ni? Hört otroligt mkt gott om restaurang Toso, utnämd till bästa asiatiska restaurang. Ni får säkert bord vid lunch, brukar vara fullt på kvällarna. Vill själv gå dit men inte blivit av. Ta en sväng till saluhallen oxå tycker jag. Ha det gott nu! Kram

  2. Jag planerade Liseberg idag med mina killar, men blir imorgon istället, brrrrr!
    Vill man fly Göteborgsvädret har Arken spa öppet för barn nu under lovet, annars finns alltid Universeum.
    Måste passa på att tacka för en bra och rolig blogg, jag har följt dig sedan tiden hos bloggfamiljen.

  3. Hej! Tips på vad man hittar på med två 10-åriga tjejer en dag på stan i Örebro? Tacksam för tips på lunchrestauranger, mysiga fik och butiker? Kram Helena

  4. Finns ju massor att göra! Liseberg, Universeum, bio, Lek och bushuset, Alfonshuset (med teater) och lek på lekplatsen bredvid i Trädgårdsföreningen. Airhop och gokart finns en kort busstur bort.

    Ha en fin tur Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..