Pulled oats!

I samarbete med Gold & Green Pulled Oats

 

Hej hej

Äter ni mycket vegetariskt? Här hemma får jag erkänna att barnen får det mesta av vegetariska rätter i skolan, deras skola är jättebra på det, det är alltid vegetariska alternativ och ibland bara vegetariska alternativ. Tex jäääättegoda majsbiffar. Men jag försöker testa fler och fler vegetariska alternativ här hemma, nyttigt och mer hållbart. Barnen pratar mycket om hur vi kan vara snällare mot vår planet, det måste vi bli bättre på.

 

 

I samarbete med Gold & Green har vi fått testa Pulled Oats. Ett protein gjort av havre och bönor. En vegansk produkt! Fullt med nyttigheter och har en mör och fibrig konsistens. Pulled Oats finns i smakerna tomat, ingefära och naturell. HÄR kan ni läsa mer om det ”perfekta proteinet”.

 

 

Jag testade att krydda upp den naturella med kebabkrydda och gjorde grillade ”kebabmackor” som är en av mina favoriter. Alltså såå gott!! Brukar göra dessa på pulled gyros annars men detta funkade ju lika bra, hade jag inte berättat att det var en vegetarisk kebab så hade nog ingen märkt nån skillnad!

 

 

Det här måste ni testa, det är så himla himla gott!

Grillade vegetariska kebabmackor
4 st

4 st tebaguetter
tomat
rödlök
4 skivor hamburgerost
1 paket pulled oats, naturell
2 msk kebabkrydda
salt & peppar
kebabsås

Kebabsås med fanta

1 dl smetana
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
½ dl Fanta
1 tsk tomatpuré
1 tsk ketchup
1 pressad vitlöksklyfta
kebabkrydda
cayennepeppar
salt & vitpeppar

Blanda samman ingredienserna till såsen och låt stå kallt en stund.

Stek pulled oats i olja och kebabkrydda. Smaka av efter önskad styrka, det ska bli ganska kryddigt. Salta & peppra. Öppna baguetterna och lägg i Pulled Oats. Toppa med kebabsås, tomat, rödlök och sist ost. Lägg baguetterna i ett våffeljärn och grilla dem gyllene och tills osten smält (det går ganska fort). Servera genast.

Enkelt och sååå gott!

(Ställ gärna fram allt små skålar så får man fylla sin macka själv med det man vill ha i och sen grillas den lite snabbt. Poppis!)

 

 

Det kryddiga i hop med den krämiga lite söta såsen och den milda smälta osten och det frasiga nygräddade brödet, såå gott! Och som sagt, det passade verkligen klockrent med det vegetariska alternativet Pulled oats i detta recept.

Snabb och lättlagad vardagsmiddag!

 

 

KRAM

 1. Helene skriver:

  Äter vegetariskt 5 dagar veckan. Mår så mycket bättre av det. Äter inte kolhydrater så jag äter med stora salladsblad istället. Visst är den god den där pulled!

 2. Sofie skriver:

  Att äta mer vegetariskt borde alla värna om!
  Men jag måste få fråga: Ni måste ju ha ett enormt matsvinn? Du äter ju inte kolhydrater och nästan alla dina recept är tämligen kolhydratrika och matsvinn är ju en sån stor miljöbov, så jag undrar hur du bär dig åt för att minska på svinnet?

  1. Jag äter det jag visar. Undviker och skär ner på kolhydrater men serverar alltid pasta/ris/potatis till barnen eller de som vill ha. Upplever inte alls mina recept kolhydratsrika tvärt om enkla att anpassa som man vill (förutom bakverk eller som här i mackor men det äter vi ju i bland uppenbarligen) Skulle aldrig laga mat/bakverk för att visa och kasta (!) och blir det nån gång över så bjuder jag vänner/skänker. Kram

 3. Anna skriver:

  Va gott! Har aldrig sett vare sig brödet eller köttsubstitutet i nån butik. Men ska hålla utkik nu. Toppenrecept! Bra med veggie!

 4. Linda skriver:

  Bröden , inte hört talas om, funderar ofta över var man hittar bröd liknande de man kan få på café tex focaccia el panini… är dessa de som ligger inplastade i bröddisken? Ser väääldigt gott ut!! Trevlig kväll!

 5. Micha skriver:

  Tack , kommer du ihåg vad butiken heter . Kram

  1. Inte på rak arm, ligger brevid clarion. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..