ANNONS

Per Morbergs fish and chips

/

Hej hej

Nu ska ni får receptet på sååååå goda Fish ´n chips. Smakar som på viken proffsig restaurang som helst. Fick detta hemma hos Lottie på en middagsbjudning och receptet är Per Morbergs (men hon gjorde den på kolja – sååå gott). Till det serverades sötpotatispommes och en god remoulad.

Fish and chips

600-800 g kolja
salt och nymalen vitpeppar
1 l frityrolja
Frityrsmet
3 dl vetemjöl
2 tsk maizena
2 tsk bakpulver
2 dl ljust öl
0,5 citron, saften
salt och peppar

Majonnäs
3 äggulor
2 tsk senap
salt och peppar
lite citron
4-5 dl matolja

Remouladsås
120 g blandade pickles eller cornichons
4 dl av majonnäsen
salt och peppar

Häll vetemjölet till frityrsmeten i en bunke. Tillsätt maizena och bakpulver och blanda noggrant. Rör försiktigt ner öl och citron i mjölblandningen till en slät smet. Salta och peppra efter smak och låt smeten svälla i 20 minuter. Dela ner fiskfiléerna till lagom stora bitar.

Blanda alla ingredienser utom oljan i en bunke och ringla sedan ner oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Vispa till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Häll av lagen och hacka pickles ganska fint och blanda ner i majonnäsen.

Hetta upp oljan till 160 grader. Häll upp 1 dl vetemjöl på en tallrik. Vänd varje fiskbit i mjölet och doppa dem sedan i frityrsmeten. Lägg försiktigt ner fiskbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna, cirka 5 minuter. Lägg inte ner alla bitar samtidigt för då kallnar oljan.

Servera fisken med pommes, remouladsåsen, kokta gröna ärtor och en citronklyfta.

Mums!!

KRAM

3
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00