ANNONS

Köttbullar med tryffelbrie

/

Godmorgon i ottan 

Ligger i sängen och drar mig för att gå upp och väcka barnen. Sååå trött. 

Köttbullar är något av det godaste jag vet. Snart blir det julköttbullar för hela slanten men inte riktigt än. Goda att fylla med något gott också, gör dem extra stora och lägg i en bit tryffelbrie som smälter när ni steker dem – sååå gott!

Köttbullar med tryffelbrie och gräddsås

Ca 4 port:
ca 600 g köttfärs
3/4 dl ströbröd
3/4 dl grädde
1 ägg
1 liten gul lök
1 tsk socker
2 tsk salt
svartpeppar
ca 200 g tryffelbrie
smör – att steka i

Till såsen:
steksky
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
2 tsk kinesisk soja
lite vatten + mjöl (att reda med)
salt & peppar

Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt stå och svälla en stund. Hacka under tiden löken och stek den i lite smör. Salta och sockra och stek tills den blivit mjuk och fått färg. Häll i löken i ströbrödsblandnignen och kör runt med stavmixer till en jämn smet. Blanda i köttfärsen, smaksätt med salt & peppar efter tycke och smak. Forma bollar och fyll dem med en skiva tryffelbrie.

Stek köttbullarna i smör och lägg dem  åt sidan. Vispa ur pannan med lite vatten och häll skyn i en kastrull. Tillsätt de andra ingredienserna till såsen och koka upp. Red av till önskad konsistens. Smaka av med mer salt & peppar.

Häpp nu rinner klockan i väg, måste hoppa upp. 

Nu kör vi torsdag! 

KRAM

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00