Fläskfilé med Caj P

 

Hej hej

1:a advent och jag har ju helt missat att göra en adventsljusstake. Får bli utan i år 🙂 Fira advent ska vi dock göra med julbord på Stora Hotellet med Mickes familj. Som jag längtar! Magen kurrar högt bara jag skriver det.

Tänkte jag skulle tipsa om en god fläskfilérätt i dag. Den här grytan med Caj P i är så himla god. Lite smak av grillat iom marinaden i såsen. Snåla inte på svartpepparn!

Fläskfilégryta med Caj P
4 port

1 fläskfilé, ca 500 g
smör att steka i
3 dl grädde
1 dl Caj P original marinad
salt
1 tsk svartpeppar
mjöl + vatten att reda med

Putsa och skär fläskfilen i skivor. Stek dem i omgångar så de får färg på båda sidor. Lägg dem i en gryta och tillsätt grädde, marinad och kryddor. Låt puttra några minuter. Blanda lite mjöl med vatten till en redning och red av såsen till önskad konsistens. Smaka ev av med mer peppar, det ska vara sting i såsen!

Servera med pressad potatis eller ris/blomkålsris, stekt sparris och en god sallad.

 

 

KRAM

LOADING..