Närkes vinnare utsedd i Tacolandskapskampen

I samarbete med Old el Paso

 

Hej hej

Låt mig få presentera Närkes vinnar i tacolandskapskampen jag hade i samarbete med Old el Paso HÄR där det gick ut på att skapa en rätt med smaker och ingredienser typiska för Närke med Old El Pasos Tacobåt Stand’n’stuff.

Vinnarren blev Bitte Assarmo och receptet kommer här, ser ju fantastiskt gott ut! Skomakarlåda är Närkes landskapsrätt om ni inte visste det och här har den fått mexikanska smaker.

Taco på Pulled Skomakarlåda med mexikanska smaker

Pulled beef
1 kg högrev
2 skivade gula lökar
1 påse Old el Paso Fajita Spice Mix Smoky BBQ
ca 200 g rimmat sidfläsk i skivor
2 dl öl, gärna en lokalproducerad pale ale
eventuellt 1-2 msk amerikansk whiskey

Gör så här: Bryn löken i en panna och lägg i grytan. Gnid in köttet med Old el Paso Fajita Spice Mix Smoky BBQ och lägg över löken. Täck köttet med fläsket och häll över ölet och, om du vill, whiskeyn. Koka 8-9 timmar på låg värme. När köttet är klart är det så mört att du kan dra isär det med en gaffel.

Äppelsalsa

I den här salsan ingår svenska äpplen. De ger extra fräschör till den härliga smaken av koriander. Den som har turen att ha tillgång till de Sickelsjö vinäpplen som är Närkes landskapsäpple, använder förstås dessa. Men Aroma, Ingrid Marie eller någon annan svensk äppelsort går också utmärkt.

1 kruka koriander
10-15 physalis
1 svenskt äpple
saften av ½ lime

Gör så här: Mixa koriander och physalis i en mixer eller matberedare till du får en hyfsat slät röra. Häll i limesaft. Kärna ur äpplet och dela det i mindre bitar. Lägg i matberedaren och kör tillsammans med de övriga ingredienserna tills äpplet blivit finfördelat. Häll upp salsan i en skål eller burk och servera till tacos.

Picklad lök
2 gula lökar
Lag:
1 dl strösocker
2 dl ättiksprit, 12 %
3 dl vatten

Gör så här: Blanda ingredienserna till lagen och rör om tills den blivit klar. Skiva löken tunt och lägg i lagen. Ställ den picklade löken kallt en timme innan servering.

Servera i Stand´n´stuff tacobåtar och toppa gärna med Old el Paso Mexicana Sweet Habanero eller Mexicana Smoky Chipotle Chili Salsa och servera Mexicana Blue Corn & Sea Salt Tortilla Chips till härligheten.

Låter gott eller hur? GRATTIS till vinsten!

Inom kort kommer jag uppdatera inlägget med en receptsamling med typiska landskapstacos för Närke, Skåne och Dalarna så håll utkik!

KRAM

  1. Bitte skriver:

    Tack! Det var en rolig överraskning för mig! Du får gärna uppdatera inlägget med länk till min blogg.

    Bitte
    Matmammans blogg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..