Brigadeiro

 

Hej hej

Sitter och väntar på att mitt jul-röda nagellack ska torka och smaskar på lite julgodis. Dessa provade jag att göra i går, kan vara det enklaste jag provat! Och såå goda. Len och god tryffelkonsistens och söt krämig kolaaktig chokladsmak, gott att rulla i kakao som bryter av mot det söta men annars funkar strössel också. Testa dessa!

Brigadeiro
1 burk kondenserad mjölk
50 g smör
3 matskedar kakao

Blanda den kondenserade mjölken, smöret och kakaon i en kastrull. Sjud på medelvärme ca 10 min under omrörning tills kolasmeten tjocknar. Häll ut på en smord plåt att svalna. När kolan börjat stelna rullas den till bollar. Doppa dem sedan i kakao eller strössel och låt dem stå kallt. Mums!

 

KRAM

  1. Älskar dessa brasilianska läckerheter och brukar göra dem att par gånger om året. Man kan också toppa Brigadeirosmeten av t ex kladdkakor. Har du testat att göra Beijinhos ( betyder minikyssar på portugisiska) samma recept fast utan kakao? Jag kan rekommendera att byta ut kakaon mot 2-3 påsar saffran och sedan rulla dessa saffrans-Beijinhos i kokosflingor…

  2. Ser väldigt goda ut! Men undrar om det är kladdigt och svårt att rulla bollarna? Tänker att det blir kladdigt med kolasmeten……..

  3. Min brasilianska vän som besökte oss i höstas gjorde dessa läckerheter då, helt fantastiska Hon hade dock med sig alla ingredienser från Brasilien för annars smakade det inte rätt enligt henne Hon hade rullat bollarna i chokladströssel, mums! Nu kommer hon åter till jul och jag hoppas hon bakar dom igen!

  4. Mmm, gjorde dem idag. Rullade några i kakao, några i lakritspulver, några i strössel och några fick lite havssalt, mums!!!

  5. Mmm ser goda ut! Igår körde vi din Pizzanight copycat på den blev det! Nutellasemifreddon var ju sjuuuukt god. Och pizzorna med allt på mums. Tack!

  6. Tack för enkelt recept! Jag bytte ut kakaon mot ett kuvert saffran och rullade dom i florsocker då vi hade brist på saffransgrejer till godisbordet. Blev supergott!

  7. Hmmm, kokade nog min smet för kort tid, den blev hur seg och kletig som helst och gick inte alls att rulla. Det får bli sås till glass istället, för den går ju inte att kasta 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..