ANNONS

Kanelkäppar

/

Hej hej

De här kakorna älskar mina barn, urenkla med få ingredienser och smakar ju lite juligt med sitt kanelsocker så dessa tycker jag passar fint att göra nu i juletider.

Kanelkäppar
ca 24 st

200 g mjukt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

Garnering:
½ dl strösocker
½ msk malen kanel

Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp till en smulig massa. Tryck ihop till en deg på mjölad bänk. Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl ca 20 min. Skär varje rulle i 12 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakorna svalna något på plåten. Vänd dem i socker blandat med kanel.

Här blir det fläskfilé och pommesgaller till middag och sen ska jag se ”efter sista rosen” med Bachelor. Och sen ska jag soooova. Siktar på 7 1/2 h i natt, det hinner jag om jag somnar senast 23.00 och inte vaknar en massa i natt. Så lätt att man börjar surfa runt på mobilen för man lägger sig och sen visp så har det gått flera timmar. Har en massa på min nyårslöfteslista i år, att inte surfa innan jag somnar är en.

Uppdaterat: oj missade att posta detta i går såg jag nu när jag vaknade. (6 h 47 min sömn blev det, nytt försök i natt.) 

KRAM

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00