Halloumistroganoff

 

God morgon!

Inga pigga och glada miner här i morse inte, alla ville ligga kvar i sängen och det muttrades om det mesta och gick i slowmotion. Sladdade in framför skolan i sista sekund med två åskmoln i bilen. Ah hääärliga vardag va 🙂 Olivia (10 år) mest sur för att jag tvingade henne ha uppsatt hår men hennes hår blir sååå flottigt på nolltid så det är ett måste, är det nån som har samma problem och har några tips? Alltid en kamp om hårtvätt v/s uppsatt här, osams minst en gång om dagen över detta. Skulle jag inte tjata på henne så skulle hon gå ut okammad och se ut som ett rufsigt troll med smör i hårbotten typ.

I går blev det vegetariskt till middag. Testade Halloumistroganoff (ica buffé) och det var ju faktiskt jättegott!! Micke – vars värsta maträtt är vanlig korv stroganoff- tog två portioner. Osten blev sååå mjuk och god, älskar halloumi. Själva såsen smakar ganska mycket paprika men gillar man inte det så kan man göra sitt vanliga stroganoff-recept och bara byta ut falukorven mot ost.

Halloumistroganoff
4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
400 g halloumiost
rapsolja
1 msk tomatpuré
2 tsk tokad oregano
1 tsk paprikapulver
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
salt & svartpeppar

Hacka lök och vitlök. Skär paprika och halloumi i större bitar. Fräs halloumin i lite olja på hög värme tills den får färg. Lyft upp och lägg åt sidan.

Fräs lök, vitlök och paprika tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt fräsa ytterligare någon minut. Blanda ner halloumi, passerade tomater, grädde och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och en god sallad.

 

 

KRAM

 1. Tessan skriver:

  Mitt tips är att blåsa håret torrt med volymprodukter i rötterna sedan köra torrschampo. Det enda som fungerar på mitt hår.

 2. Pethra skriver:

  Vår dotter, också 10 år, har samma problem med håret. Enligt frisören beror det flottiga håret på hormoner och det finns tyvärr inget hjälpmedel, drt ger sig med tiden säger hon. Dock behöver man tvätta det ofta, typ varannan dag. Om något åt bör det ha stabiliserat sig. Tjatet om borsta håret och sätta upp det finns även hos, tråkigt att bråka om.

 3. Em skriver:

  Precis så har vi det här hemma också. Troligtvis beror det på torrhårbotten, Det som fungerar bäst är Urtekrams Brown sugar schampo, det kan jag verkligen rekommendera. Även Joico, blå flaska är bra mot problemhår. Tack för en bra blogg!

 4. Anna skriver:

  Om ett år eller 2 kommer hon inte vilja gå till skolan med flottigt hår utan blir mer noga med sig själv och hur hon ser ut så det växer bort! Men vissa saker är urjobbiga att härda ut under tiden, vi har också tråkiga diskussioner med vår 10 åring

 5. Helene skriver:

  Testa balsammetoden så bra annars tvätta inte håret för ofta det gör det värre..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..