ANNONS

Halloumistroganoff

/

God morgon!

Inga pigga och glada miner här i morse inte, alla ville ligga kvar i sängen och det muttrades om det mesta och gick i slowmotion. Sladdade in framför skolan i sista sekund med två åskmoln i bilen. Ah hääärliga vardag va 🙂 Olivia (10 år) mest sur för att jag tvingade henne ha uppsatt hår men hennes hår blir sååå flottigt på nolltid så det är ett måste, är det nån som har samma problem och har några tips? Alltid en kamp om hårtvätt v/s uppsatt här, osams minst en gång om dagen över detta. Skulle jag inte tjata på henne så skulle hon gå ut okammad och se ut som ett rufsigt troll med smör i hårbotten typ.

I går blev det vegetariskt till middag. Testade Halloumistroganoff (ica buffé) och det var ju faktiskt jättegott!! Micke – vars värsta maträtt är vanlig korv stroganoff- tog två portioner. Osten blev sååå mjuk och god, älskar halloumi. Själva såsen smakar ganska mycket paprika men gillar man inte det så kan man göra sitt vanliga stroganoff-recept och bara byta ut falukorven mot ost.

Halloumistroganoff
4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
400 g halloumiost
rapsolja
1 msk tomatpuré
2 tsk tokad oregano
1 tsk paprikapulver
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
salt & svartpeppar

Hacka lök och vitlök. Skär paprika och halloumi i större bitar. Fräs halloumin i lite olja på hög värme tills den får färg. Lyft upp och lägg åt sidan.

Fräs lök, vitlök och paprika tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt fräsa ytterligare någon minut. Blanda ner halloumi, passerade tomater, grädde och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och en god sallad.

KRAM

21
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00