ANNONS

TBT 2005

/

Hej!

Vad kul att ni gillade en tillbakablick i fotoalbumet, vi kör en throw back thursday i dag med. Året var 2005 och det var första gången vi bokade en resa till Sunwing – trodde vi..

Det var dock både första och sista gången vi bokade en resa i resebutik. Vi satt på Ticket och kollade på bilder i en katalog (hey vad gammeldags :)) och fastnade för Sunwing Kallithea på Kreta. Det var ganska dyrt men ett stort utbud av pooler, restauranger och nöjen så det kändes värt det efter lite pepp från försäljaren. Där fanns olika områden på hotellet och vi kom överrens om att Athena (huvudbyggnaden) verkade passa oss bäst och hen skulle boka oss ett rum där, vi betalade och gick hem och peppade inför resan. Men något gick väl snett där..

Tror Micke hade fulast solglasögon på denna resa..

Glada i hågen åkte vi med transferbussen till Kallithea, kön till incheckning var lång så vi såg oss omkring vid poolområdet en stund och bara njöt av hur härligt och stort hotellet verkade. När det blev vår tur skakade de bara på huvudet bakom disken. Ringde runt med bekymrade ögonbryn och skakade ännu mer och konstaterade att vi fanns inte med i registret, vi hade ingen resa bokad här. Efter ytterligare några samtal visade det sig att hen hade bokat in oss på ett helt annat hotell, som visserligen också hette Athena – precis som hotellområdet på Sunwing, men låg inne i stan. Det var bara att ta sina väskor och knata ut och ta en taxi och försöka leta upp hotellet. Var gråtfärdig vid det här laget.

Tillslut hamnade vi här. Med en minimal balkong med utsikt mot en bakgård med skräpinsamling. Deppade i hop och ryckte upp oss. Trots allt ganska trevligt att bo inne i stan istället för ute på vischan (det här var ju innan vi hade barn, läget passade oss nog bättre egentligen).

Resten av resan gick ut på att äta god mat, sola och bada (i havet, hotellets pool var i ungefär samma storlek som vårt spabad – överdriver liiite men inte om jag säger att det fanns max 6 solstolar), dricka öl/breezer på balkongen och spela yatzee.

Vi ser ju vem som vann..

Förövrigt tror jag att jag tar tillbaka det där om solglasögonen. Mina var värre. Allvarligt??

 

Blev glad som ett barn på julafton över min fint pimpade drink..

..tills jag såg Mickes som jag visst tyckte såg ännu godare ut. Haha.

Vi gjorde mysiga utflykter till gamla stan och drack gigantiska drinkar (här snackar vi pynt!) lagom för ett helt fotbollslag ungefär (kan knappt se en San Fransciso efter detta). Och en inte alls lika mysig utflykt..

Vet inte om det förekommer fortfarande men vid den här tiden var det populärt att folk åkte runt på moppar och letade upp (dumma) turister och gav dem skraplotter och snackade omkull dem om guld och gröna skogar. Vann man något på dessa skraplotter (det gjorde man ju alltid, dööh!) så skulle man få vinsten bara man följde med dem först och lyssnade på deras lägenhetsprojekt man kunde bli delägare i.

Skrapade på den där jäkla lotten och vann EN KAMERA. Wow wow wow. Klart vi skulle följa med och lyssna en liten stund på dem, sen skulle jag ju få en kamera! Åkte med och typ 8 h senare (en hel dag åt skogen), där vi lotsats runt som nåt sektliknande lyckades vi äntligen ”smita” och ta oss in till stan igen, det gick liksom inte att komma därifrån, de snackade omkull oss totalt och man behövde alltid lyssna på liiite mer information och helst signa upp sig för ett boende innan man skulle få åka hem och få sin vinst. (Det roliga är att vi varnade våra kompisar som skulle dit några veckor senare – vad tror ni hände? Jo visst hamnade de också där).

Resan avslutades lite snöpligt med att busschauffören kastade ut en resväska rakt på Mickes smalben. Syns inte så bra på bilden kanske men det blev ett ruggigt sår som inte läkte på bra länge. Han har än i dag ett stort ärr där.

När vi kom hem och skulle reklamera den felbokade resan så började hen med att be om ursäkt för missen och skulle kolla med sin chef vad de kunde göra till att svänga och påstå att vi inte alls velat åka till hotellet vi satt och kollat på tillsammans i katalogen utan vi hade valt detta hen bokat åt oss till att tillslut inte finnas tillgänglig på varken mail eller telefon alls och gick under jorden så det blev inga pengar tillbaka där inte. Bah! Efter detta har vi bara bokat våra resor själva över internet.

Trots allt en mycket mysig resa och Rhodos blev en favorit vi återvände till många gånger.

13 år sen. Inte klokt. Jag känner mig faktiskt inte 13 år äldre även om rynkorna skvallrar om att tiden gått och solglasögonsmaken förbättrats avsevärt.

KRAM

26
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00