ANNONS
Integritet på Tailsweep

Shackrutor

/

Hej hej

Småkakornas småkaka här hemma – shackrutor. Barnen är tokiga i dessa. Och de är ju faktiskt bra goda och enkla att baka. Hade strössel på hälften för omväxlingsskull, poppis.

Shackrutor

125 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

ev strössel

Blanda ihop smör, socker och mjöl till en deg (jag använder min kitchen aid till detta).

Dela degen i två delar och smaksätt den ena med vaniljsocker och den andra med kakao. Dela dem i två delar var och rulla ut till ca 30 sm långa längder. Lägg ihop dem till ett shackmönster och tryck till så rullen blir lite kantig. Låt vila i kylen ca 30 min och skär sedan 1/2 cm tjocka skivor. Strö strössel på om så önskas. Grädda kakorna i 200 C (175 varmluft) i ca 10 min.

Mums!

KRAM

0

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00