Galet god lasagne

 

Hej hej

Jag har en baka-mjuka-kakor-dag i köket i dag, försöker vila nacken från datorn (jag hör ju hur jag gnäller över nacken, borde kanske gå och kolla upp den men drar mig alltid för sånt. Inte så ont längre men blir så himla stel, särskilt när jag sitter vid datorn, och då gör det ju tillslut ont i både axlar, nacke och huvud. Några tips, yoga kanske?)

När jag gör köttfärssås så gör jag alltid storkok och fryser in, är så smidigt att ha till mycket. Till lunch i dag blir det samma sak som de senaste typ 4 dagarna – lasagne. Världens godaste lasagne! Skulle kunna äta detta flera veckor i sträck utan problem. Gjorde denna med extra mycket grädde och en massa riven gouda i och använde DENNA köttfärssås i och detta blev nog den goooodaste lasagnen hittills. Sååå krämig och god. Lite karamellig smak nästan. Ni måste testa helt enkelt.

Galet god lasagne
ca 6-8 port

15 gröna pastaplattor
1 sats köttfärssås på ca 600 g färs, gärna denna!
bechamellsås
riven gouda (3 dl i såsen, 2 dl ovanpå)

Bechamel:
100 g smör
0,75 dl mjöl
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3 dl riven goudaost
salt & svartpeppar

Smält smör, vispa i mjöl, i med mjölk, grädde och ost. Vispa tills osten är helt smält. Smaka av med salt och mkt svartpeppar, Varva bechamell + köttfärssås + lasagneplattor (jag hade 5 lager plattor med 3 på varje lager) och avsluta med ett lager plattor med endast bechamell över. Strö över 2 dl ost och ställ in formen i ugnen, 200 grader i ca 35 min. Känn med en sticka så den är mjuk. Låt stå och gosa till sig på eftervärmen med luckan på glänt så den blir riktigt krämig. Servera med en god sallad och finriven tryffelpeccorini eller parmesan.

 

 

Förövrigt är jag på svinbra humör i dag av nån anledning!? Ska passa på att använda lite av den sprudlande energin till att förkovra mig i tvättbergen i tvättstugan som av nån anledning inte tvättar sig själva. Eller av nån annan. #piktillmicke

Sen ska jag sätta på en serie som sällskap i köket. Velar mellan Ray Donowan, Riviera, The Crown eller Younger. (Ska se Bron också men då behöver man väl ha lite mer fokus på tv:n misstänker jag, vill ha nåt lättsamt sällskap nu). Vilken tycker ni?

KRAM

 1. mums mums mums säger jag bara👍😘🙏🏻 Prova! Det gick hem även i Danmark🙏🏻Tack för all inspiration generellt. Kram Karin

  1. Tack vad roligt att höra!! Kram tillbaka

  1. Jag får tyvärr inte upp receptet på köttfärssåsen. När jag klickar på länken står det bara `sidan kunde ej hittas`. Kan du lägga ut det igen? Vill hemskt gärna pröva detta recept. Stort tack på förhand! Mvh Catherine

 2. Hej! Vill bara säga att jag gjorde denna lasagne idag. Lät köttfärsen puttra i 3,5h, perfekt en söndag utan andra måsten. Lasagnen var lätt den godaste jag – och familjen håller med – nånsin ätit! Lätt! Så värt all tid det ändå tog. Och nu har vi massa goda portioner i frysen dessutom
  Kram från en mätt och glad familj
  Therése

  1. Vad roligt att höra!!! Glad jag blir. Kram tillbaka

 3. Helene skriver:

  Vilka smarriga recept ska prova båda
  Själv har jag precis gjort ev vegetarisk lasagne som vi ska äta idag.
  Kram till dig!

 4. Nellie skriver:

  Det känns som att du inte alls bloggar lika mkt längre, har du tröttnat? Älskar ju att läsa din blogg!

  1. Skojar du nu? Bloggar prick varje dag och oftast 2-3 ggr om dagen. Däremot har jag nästan enbart gjort receptinlägg hittills i år och de kräver ju lite (mkt) mer tid än att bara fota vad man har på sig eller liknande. Kram

 5. Camilla skriver:

  Hej ser supergott uten fråga var har ni köpt ert stora vita ovala matbord? Har för mig du nämnt det i ngt inlägg, men hittar inte det jetlag här, så uppe med tuppentrevlig tisdag..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..