Galet god lasagne

 

Hej hej

Jag har en baka-mjuka-kakor-dag i köket i dag, försöker vila nacken från datorn (jag hör ju hur jag gnäller över nacken, borde kanske gå och kolla upp den men drar mig alltid för sånt. Inte så ont längre men blir så himla stel, särskilt när jag sitter vid datorn, och då gör det ju tillslut ont i både axlar, nacke och huvud. Några tips, yoga kanske?)

När jag gör köttfärssås så gör jag alltid storkok och fryser in, är så smidigt att ha till mycket. Till lunch i dag blir det samma sak som de senaste typ 4 dagarna – lasagne. Världens godaste lasagne! Skulle kunna äta detta flera veckor i sträck utan problem. Gjorde denna med extra mycket grädde och en massa riven gouda i och använde DENNA köttfärssås i och detta blev nog den goooodaste lasagnen hittills. Sååå krämig och god. Lite karamellig smak nästan. Ni måste testa helt enkelt.

Galet god lasagne
ca 6-8 port

15 gröna pastaplattor
1 sats köttfärssås på ca 600 g färs, gärna denna!
bechamellsås
riven gouda (3 dl i såsen, 2 dl ovanpå)

Bechamel:
100 g smör
0,75 dl mjöl
3 dl mjölk
5 dl vispgrädde
3 dl riven goudaost
salt & svartpeppar

Smält smör, vispa i mjöl, i med mjölk, grädde och ost. Vispa tills osten är helt smält. Smaka av med salt och mkt svartpeppar, Varva bechamell + köttfärssås + lasagneplattor (jag hade 5 lager plattor med 3 på varje lager) och avsluta med ett lager plattor med endast bechamell över. Strö över 2 dl ost och ställ in formen i ugnen, 200 grader i ca 35 min. Känn med en sticka så den är mjuk. Låt stå och gosa till sig på eftervärmen med luckan på glänt så den blir riktigt krämig. Servera med en god sallad och finriven tryffelpeccorini eller parmesan.

 

 

Förövrigt är jag på svinbra humör i dag av nån anledning!? Ska passa på att använda lite av den sprudlande energin till att förkovra mig i tvättbergen i tvättstugan som av nån anledning inte tvättar sig själva. Eller av nån annan. #piktillmicke

Sen ska jag sätta på en serie som sällskap i köket. Velar mellan Ray Donowan, Riviera, The Crown eller Younger. (Ska se Bron också men då behöver man väl ha lite mer fokus på tv:n misstänker jag, vill ha nåt lättsamt sällskap nu). Vilken tycker ni?

KRAM

 1. Åh men så gott och hungrig som tusan blir jag när jag går in här jag har haft problem med nacken till och från och en läkare skrev bara ut värktabl. När det kom tillbaka igen provade jag att gå till en naprapat. Bland det bästa jag gjort!! Efter tre besök så är nacken (och jag) som ny!! Så kanske något du ska prova!? Ha en fin fortsättning på dagen

 2. Är kontorsråtta och står alltid upp och jobbar, säkert 95% av allt jobb sköter jag ståendes på tjock matta och bra skor. Sitter jag ner får jag ont i nacken direkt. Yogar hemma varannan dag – det hjälper också såklart! Hitta ett höj och sänkbart skrivbord!!

 3. The Crown är superbra men förtjänar att ses ”ordentligt”, inte är den speciellt lättsam heller. Rekommenderas dock starkt pga superbra!!

 4. Detta ser ljuvligt ut! Men jag är lite nyfiken på gratängformen anar gerbera:))…) och vilken storlek isåfall. Tycker det är svårt att hitta den perfekta lasangeformen…

 5. Hej!

  Var längesedan jag sa nått här.
  Kolla in Olga rönnberga insta, jag gjorde övningarna med en vanlig tennisboll dom du lägger på dina triggerpunkter, har testat idag och kände direkt en skillnad.
  Kram Carla

 6. Vi kollar på Ray Donovan nu. Riktigt bra. Inte Riviera… hoppades mycket på den pga av Lena Olin och Julia Stiles men nä… tyvärr. Avbröt kollandet efter avsnitt 3. Kanske hade blivit bättre längre fram men efter The Americans, sons of anarchy, walking dead etc har vi blivit kräsna

 7. Åhhh måste testa denna, annars är min favvolasagne din världens godaste krämigaste lasagne. Du ska helt klart se Ray Donovan, bästa serien jag sett på länge.

 8. Hej ser supergott uten fråga var har ni köpt ert stora vita ovala matbord? Har för mig du nämnt det i ngt inlägg, men hittar inte det jetlag här, så uppe med tuppentrevlig tisdag..

  1. Skojar du nu? Bloggar prick varje dag och oftast 2-3 ggr om dagen. Däremot har jag nästan enbart gjort receptinlägg hittills i år och de kräver ju lite (mkt) mer tid än att bara fota vad man har på sig eller liknande. Kram

 9. Vilka smarriga recept ska prova båda
  Själv har jag precis gjort ev vegetarisk lasagne som vi ska äta idag.
  Kram till dig!

 10. Hej! Vill bara säga att jag gjorde denna lasagne idag. Lät köttfärsen puttra i 3,5h, perfekt en söndag utan andra måsten. Lasagnen var lätt den godaste jag – och familjen håller med – nånsin ätit! Lätt! Så värt all tid det ändå tog. Och nu har vi massa goda portioner i frysen dessutom
  Kram från en mätt och glad familj
  Therése

 11. mums mums mums säger jag bara👍😘🙏🏻 Prova! Det gick hem även i Danmark🙏🏻Tack för all inspiration generellt. Kram Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..