Bakad potatis i ugn med skagen

 

Hej hej

Brrrr vilken vinter vi har i Örebro. Ni med? Tjockt med knarrig snö och många minusgrader. Svinkallt inomhus också, kom knappt ur sängen i morse – fast jag sover i morgonrock!

Sitter och pimplar hett kaffe i varm ylletröja nu. Nästan så jag blir sugen på ett varmt bad. Obs nästan, fortfarande det tråkigaste jag vet. Håller på och bakar, det värmer lite.

Började se serien Ray Donovan (HBO) och hittills jättebra. Älskar Liev Schreiber. Många bra skådisar med.

 

 

Fam Gillberg (Sebbes bästa kompis) var över på middag i fredags. Bjöd på bakade potatisar med räkor. Äter det alldeles för sällan, säkert en gång var annat år typ? Men det är ju såååå gott!

Bakad potatis i ugn med skagen
4 port

4 stora bakpotatisar
4 ark aluminiumfolie
2 dl skagenröra (använder man färdig så är KosterFiskarns god tycker jag)
1 påse riven cheddar & mozzarella (ica)
bregott havssalt
räkor med skal (ca 3-400 g/pers)
citronklyftor
hackad rödlök
dill

Picka potatisarna med en sticka och lägg dem på en plåt. Baka i ugnen, 225 C, ca 1 h. (Känn på dem efter 45 min och se hur förtiga de är, tiden beror på strl). Slå in dem i folie när de är färdiga och lägg upp på fat. Börja med att öppna foliepaketet och skär ett kryss i potatisen, Lägg i en klick bregott och en näve ost och stäng till folien en stund så smälter osten. Servera med tillbehören och låt gästerna fylla sina egna potatisar.

 

 

Barnen fick små skålar med oliver, köttbullar, hackad skinka och rostad lök till sina. Och räkor för de som ville ha.

KRAM

 1. ÅsaS skriver:

  Nu blev jag nyfiken på ostarna du har på brickan. Känner inte igen en enda, trots att jag jobbar delvis i delin på jobbet.. Gissar på en variant av Brie, Tryffelbrie? Mögelosten kan i princip vara vilken som helst, den vita med rand = ? och den halva blomman ett ännu större ?.. Please, berätta!
  Kram ÅsaS

 2. Annika skriver:

  Från det ena till det andra…..har du något tips på var vi kan äta en bra hotellfrukost i Örebro?

  1. Inte provat så många hotellfrukostar i Örebro men Borgens är god. Och annars finns ju frukost på café Java och Hälls tex. Kram

 3. bakad potatis har jag nog inte ätit på 10 år. men ditt inlägg gjorde mig hungrig. kunde dock bara läsa barnens tillbehör, vilka tillbehör hade ni vuxna?

  1. Hur menar du? Vi hade räkor med Skagen, står i receptet 🙂 kram

   1. fel av mig, läste receptet lite för fort fin tisdag!

 4. Annika skriver:

  Enda gången mitt tidiga klimo kommer till användning, det är nu! Jag har inte frusit en enda dag hittills och då har jag en vanlig kappa på mig trots minusgrader.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..