Tobleroneparfait

Hej hej

Desserten från i fredags! Bjöd på en tobbleroneparfait (recept från Allt om mat som jag gjort om lite) och det var det goooooodaste jag ätit på länge. Alltså wow!!!

Tobleroneparfait
ca 10 port

200 g toblerone
50 g mjölkchoklad
1 msk kakao
6 äggulor
1 dl socker
5 dl grädde

Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden löst. Smält chokladen över vattenbad. Blanda chokladen med äggblandningen och rör försiktigt ner grädden. Lägg i plastfolieklädd form i frysen minst 6h (eller över natten).

Chokladkolasås
75 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vatten
2 msk kakao
1 krm salt

Blanda alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda ca 5 min. Låt svalna.

Ta fram parfaiten och stjälp upp på ett fat. Ringla lite av den ljumna kolasåsen över och servera med färska bär och resten av såsen vid sidan av.

Rena drömmen!!

 

Såå krämig och len och god med lite crunch i, denna måste ni bara testa!

KRAM

 1. Milde tid, så himla urläckert! Om jag inte minns fel, har du också någon som är nötallergiker i familjen, hur gör du? Jag tycker det är svårt att komma runt det, blir Fazers blockchoklad till det mesta, när det gäller choklad. Men skulle gärna vilja ha crisp i, vad tror du man kan ersätta/lägga till med?
  Gillar din blogg, den har blivit ännu bättre tycker jag 🙂

  1. Min man är jordnötsallergiker men det är ju egentligen ingen nöt utan en ärta/baljväxt så han tål alla andra nötter. Själv tål jag inte hasselnötter och om våren knappt mandel (pollensäsong) men ”spår av” brukar inte vara några problem. Vad är ni allergiska mot? Kul att du gillar! Kram

   1. Vad snällt att du tog dig tid att svara <3 En av våra söner är extremt allergisk mot alla former av nötter, även spår av. Han är även allergisk mot soja i alla dess slag, som sojaböner, mjöl mm men det är ju att lusläsa på förpackningar och undvika halvfabrikat, så det funkar Mandel funkar sådär, så det undviker vi också. Däremot är det ofta efterrätter eller godsaker som kan vara svåra att byta ut iom nötter och det är lite surt, när man gillar goda desserter och bakverk. Skulle önska mig både en godisaffär och ett bageri som kunde garantera att det var säkert. Vi måste alltid baka allt hemma för att inte utsätta honom. Nu är han stor, men det var jobbigt med barnkalas, när han inte fick smaka på godispåsen, för det är helt omöjligt att kolla vad godis innehåller. Soja t ex ingår i de mest otippade produkter, klubba t ex?! Tack och stor kram!

 2. Får jag fråga var du köpt tygservetterna som du hade till Musselmalettallrikarna. Var de gammalrosa eller beiga.

 3. Hej Victoria, jag undrar om du kan tipsa om någon mysig restaurang i New York. Jag är ju ofta i New York men har släktingar där så jag går inte på restaurang så ofta. Mer när vi bodde där men det är ju så länge sen. Vet att ni bokade flera restauranger sist och tänkte att du kanske kan tipsa? vi firar 30-årig bröllopsdag den 21/5 och ska boka någon som är mysig, inte stel men som har grym mat. Vi ska också vara några dagar på Long Island och Montauk men planerar fira bröllopsdagen på Manhattan. Har du något tips?

   1. Tack ska kolla där! Jag har hört om Buddakan men har förstått det som att man sitter i långbord? vi vill kanske ha något mer intimt en sån dag som 30 årig bröllopsdag men jag ska absolut kika på dina andra tips.

    1. Nejdå det finns ETT långbord tror jag (där Carrie och Mr Big sitter i SATCfilmen om bröllopet) men vi har varit där och haft bord för 4 och det finns ännu mindre bord så det är inget problem. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..