ANNONS

Rutig hasselbackspotatis & gräddsås på brynt smör

/

Hej hej

Rutig hasselbackspotatis. Det här äääälskade mina barn. De åt så mycket så det blev knappt något kvar till mig och Micke. (Olivia som i princip alltid vägrar äta kyckling förutom i nuggets tog 3 portioner kyckling dessutom).

Man gör dem som vanlig hasselbackspotatis men skär dem i rutmönster helt enkelt, snyggt och kul och väldigt gott.

Rutig hasselbackspotatis
4 port

12 st mjöliga potatisar
ca 25 g smör
2 msk rapsolja
2 msk ströbröd
salt

Skala potatisen och skär sedan rutmönster i dem. Enklast om man lägger potatisen på en slev när man skär så skär man inte för långt ner så de går sönder. Lägg potatisen i en ugnform. Smält smöret i hop med oljan och ringla över. Ställ in formen i ugnen och rosta potatisen ca 1 h, 160 C. Ta ut formen efter 30 min och skeda över oljan/smöret igen. Strö på ströbröd. Höj värmen till 220 C (gärna med grilleffekt) och rosta färdigt dem tills de fått fin färg och blivit krispiga. Söt över salt och servera.

Jag serverade kycklingfiléer till som jag marinerat i Caj P smokey honey marinad i kylskåp 2 dygn och sedan stekte färdiga i stekpanna till en innertemperatur på 72 C. Blev sååå saftiga och möra.

Till det en gräddsås på brynt smör.

Gräddsås med brynt smör
4 port25 g brynt smör


3 dl vispgrädde


1 dl vatten


1 msk mjöl


1 msk kalvbuljong


1 tsk soja


1/2 tsk socker


salt & svartpeppar

Blanda vatten + mjöl till en redning. Bryn smöret och häll i resten av ingredienserna. Koka upp och låt sjuda 5 min, smaka av med salt & peppar.

I morn är skolan stängd så det känns nästan som fredag i dag. Eller nä det gör det inte, haha. Inte en chans att jag orkar vara uppe extra sent eller låta barnen vara det, tänker inte äta något extra gott och inte dricka nåt festligare än bubbelvatten.

Det här vädret och mörkret (och hackiga nätterna) suger musten ur mig, jag orkar knappt sätta ena foten framför den andra. Orkar inte ens laga mat i dag, det blir yoghurt och mackor för barnen. De överlever nog. (Och jublar). Och sen ska jag lägga mig raklång i sängen och se på Ray Donovan ända tills Micke kommer hem i kväll och försöka låta bli att somna på kuppen.

I morn däremot – ingen väckarklocka!! Tänker dra mig i sängen prick hur länge som helst och stiga upp med fredagshumör.

KRAM

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00