Födelsedagen och rester

 

Hej hej

Tack för alla grattishälsningar sweeties <3

Lugn och skön födelsedag. Ingen fest i år. Hängde på mamma och pappa till Västerås på dagen. Åt en korv på Ikea som födelsedagslunch och prickade in en tyst minut för Kamprad. På kvällen kom våra föräldrar över, fick såå fina presenter av alla. Olivia och Sebbe hade valt egna, så roligt när barnen är så stora.

 

 

Bjöd på smörgåstårta från Smörgåsbutiken och köpetårta. Ibland orkar man bara inte laga allt själv jämt, för mig är det snarare lyx att inte behöva lyfta ett finger 🙂 De har dock ändrat lite för mkt på smörgåstårtorna numera för min smak, vill att de ska smaka som när man var liten. Saknar salta pinnarna, mandarinerna (la på egna) och de gamla räkorna. När jag var liten var det halva nöjet att smygnalla några räkor i kylen i väntan på festligheterna. Och hålla tummarna att man fick en bit med räkor på när det var ens tur att ta från tårtan. Är det bara jag som inte fattar hypen med ”handskalade räkor” överlag, ska det smaka handskalat så ska de ju skalas och ätas direkt, inte ligga i lag i burk – tycker bara de är sega och smaklösa. Föredrar nästan de små vanliga isåfall.  Är det bara jag??

 

 

Smörgåstårtrester till frukost i dag. Sån jäkla hosta så jag har bäddat ner mig i sängen under varma filtar och en massa varm dryck.

 

 

Blombud från Åse & fam, tack rara <3

Ha en fin start på dagen!

KRAM

 1. Grattis finis ✨
  självklart ska det vara handskalade, inte alls samma med de andra

 2. Camilla skriver:

  Älskar smörgåstårta, finns inget godare, mycket ägg och räkor är det allra bästa på garneringen.
  Förr köpte jag alltid frysta räkor med skal och skalade dom själv, mycket godare än dom små också finns i frysen och som redan är färdigskalade.
  Handskalade är just handskalade därav namnet 😉 och kan hända att det då finns lite skal på men det kan man lätt ta bort själv innan man garnerar tårtan, tar inte lång tid och så slipper man få skal m.m. i munnen.
  Tycker däremot inte om att köpa räkor i lake, visst det går snabbt men inte lika goda som dom som finns i frysdisken.
  Kram <3

 3. Carro A skriver:

  Jag är tvärtom, älskar dom ”handskalade räkorna” och tål inte dom små vanliga Har aldrig ätit smörgåsbutikens smörgåstårta men tycker väldigt mycket om Sveas

 4. Annika skriver:

  Handskalade räkor tenderar att vara så slarvigt skalade tycker jag. Får jag en liten bit skal eller spröt i munnen vill jag bara kräkas och äter inget mer sen. Då är de smaklösa på burk ett bättre alternativ.
  Smörgåstårta äter jag inte alls, urk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..