Hummertacos med rödkål

 

Hej hej

Goda hummertacos (allt om mat) med lite annorlunda smak. Knaprigt och gott med syrlig rödkålsröra, extra gott med en massa färsk koriander på. Äääälskar koriander. Inte alla om gör dock (konstigt nog) så servera det vid sidan av så kan man ha på så mycket man vill.

Hummertacos
4 port

1 hummer,
100 g rödkål
1 kruka koriander
0,5 lime
1 dl majonnäs
0,5 dl gräslök, hackad
1 krm tabasco
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
4 tortillabröd, små, mjuka

Halvera humrarna och ta ut köttet. Spara köttet från klorna till garnering, skär övrigt kött i små bitar. Finstrimla kålen. Hacka koriandern, spara lite till garnering. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda hummer, kål, koriander, majonnäs och gräslök. Krydda med tabasco, salt och peppar. Grilla bröden på båda sidor i en het grillpanna. Fördela röran på bröden och garnera med hummerklo och koriander.

Egna tortillabröd gör man enkelt så här:

Mjuka vetetortillas
ca 15 st

7 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g smör
3 dl varmt vatten

Blanda samman de torra ingredienserna. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det. Häll långsamt över det varma vattnet. Blanda till en kletig deg. Knåda på ett mjölat bord ca 2 minuter, lägg tillbaka i skålen och täck med en fuktig kökshandduk. Låt vila 20 minuter. När degen vilat färdigt delar du den i 15 delar och rullar till små bollar. Kavla sedan ut bollarna till runda tortillabröd. Stek dem sedan i en torr medelvarm stekpanna tills de får blåsor och verkar färdiga. vira in dem i en handduk och lite aluminiumfolie tills det är dags att äta.

 

 

Kram

  1. Lisa skriver:

    Älskar också koriander. Godaste som finns!

  2. ullis skriver:

    Kan inte förmå mig att äta koriander. Smakar bara tvål för mig. Så många rätter man ätit där kocken förstört det med tvålsmak. Så ja det är nog klokt att lägga koriandern på sidan om.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..