Stuvade makaroner

 

Hej.

Där fick jag för att jag ropade hej och trodde jag var bättre, fick feber på kvällen igen. I dag vaknade jag med 40 grader och mår pyton. Hu!!

Tråkigast just nu (förutom att må dåligt) är att jag känner noll smak. Hur kul är det att äta något då?? Det har blivit barnmat mest hela veckan. Som köttbullar och stuvade makaroner. Micke sa att det var jäättegott, ni får väl tro honom 😉

Stuvade makaroner kan man antingen göra genom att koka makaroner på vanligt vis och blanda dem med en bechamelsås sen. Eller så kokar man dem helt enkelt i mjölk. Föredrar det senaste.

Stuvade makaroner
ca 4 port

7 dl mjölk
1/2 dl grädde
drygt 3 1/2 dl idealmakaroner
1/2 tsk salt
svartpeppar
muskotnöt

Koka upp mjölk, grädde och salt. Helst i en kastrull med nonstick yta så bränner man det inte så lätt. Häll i makaronerna och låt koka på låg/medelvärme ca 25 min. Rör om då och då. Smaka av stuvningen med savrtpeppar och en gnutta muskot. Servera med köttbullar.

 

 

Ska klä på mig och gå ut en sväng, ett varv runt området kan nog göra gott. Knappt andats frisk luft på en vecka. Sen ska jag sluta gnälla över det här, det går ju över 🙂 Ska kika in sen med ett gott drinktips inför Mello i kväll! Ska ni kika?

KRAM

 1. Vi åkte på influensan efter nyår och fy säger jag. Tror aldrig jag varit så sjuk. Torrhostan och värken Den har varit hård i år. Hoppas du klarar dig från följdsjukdomar❤

 2. Anna skriver:

  Hoppas övriga familjen klarar sig, har flera runt mig som fått flunsan och den verkar inte kul alls

 3. Anna skriver:

  Tack för en superbra blogg! Inte skrivit något innan så nu var det på tiden. Usch och fy för att vara sjuk! Hoppas det vänder snart! Jag låg precis som du i influensa efter nyår. Aldrig varit så sjuk. Min feber gick ner och sen upp till 40. Det visade sig att jag hade fått lunginflammation! Är tydligen en följdsjukdom. Så kolla upp så du inte åkt på det också! Krya på dig!

 4. Ajdå! Låter inget vidare med feber och elände! Men nu kan det ju bara bli bättre! Krya på dig

 5. Jenny skriver:

  Krya på diglite luft brukar göra susen❄️❄️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..