ANNONS

Men neeeeeej!

/

Hej hej

Det är inte sant! Tänkte i går morse” aaaaah äntligen, första dagen jag vaknar och känner mig helt frisk efter influensan”

I dag/natt vaknade jag med magsjuka… (eller matförgiftning, misstänker den skumma kotletten från oktober som jag pillade i mig men oavsett mår jag p y t o n)

Har jag varit frisk många dagar 2018? Nej. Är jag trött på det här nu? Ja.

Fick köra barnen till skolan med spypåse i knät i fall att, Olivia fick gå in och lämna Sebbe. Sen var det raka vägen hem och bädda ner sig på badrumsgolvet.

Tisdag = tjejkväll. Fick ju ställa in det såklart (och min efterlängtade frisörtid). Tror aldrig jag visade vad jag bjöd på när vi var här sist. Det är väldigt varierat hur många vi blir, allt från 4 till 13 st. Vi skulle bli 11 hos mig så jag gjorde en stor laddning av denna lasagne Tröttnar aldrig på detta! Massor med tryffelpeccorini till ska det vara. Och till dessert blev det ett gammalt klassiskt kort, pannacotta med hallonsirap. Men vid det laget var alla så mätta för vi slukade i princip lasagneformen för ca 20 pers haha så det var nog knappt nån som orkade äta upp desserten.

Pannacotta med hallonsirap

4 port:

5 dl grädde
1 vaniljstång
½ dl socker
2 gelatinblad

Hallonsirap:
200 g frysta hallon
1 dl socker
1 hel stjärnanis

Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull. Hacka upp skalet och låt även det följa med i kastrullen. Slå i grädde och socker. Koka upp grädde, socker och vanilj.

Låt grädden sjuda i 15-20 minuter under lock. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält dem försiktigt under omrörning. Fördela krämen i portionsformar. Kyl pannacottan minst 3 timmar.

Gör sirapen så länge. Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen och stjärnanis. Nu är det dags att röra. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter igen. Låt sirapen koka 10-15 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.

Toppa pannacottan med ett tunt lager hallonsirap och ev några bär.

I kväll blir det väl piggelin och en tupplur på badrumsgolvet för mig istället..

KRAM

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00