ANNONS

Cannelloni ripieni

/

Hej på er!

Här har vi ledig dag i dag, ingen skola så barnen fick vara hemma. Bara jag och min lilla mammagris hemma just nu dock, Olivia sov hos grannen.

Lovat att gå på pokemonjakt med honom sen och kläcka ägg, bra det så jag kommer ut. Måste komma igång med vardagsmotionen igen, legat sjuk mer eller mindre hela 2018 och kommit av mig helt. Blivit en riktig soffpotatis och tagit av mig min fitbit. Drar mig när det är så kallt och mycket snö också får jag erkänna, har tusen ursäkter för att sitta inne och lata mig i stället. En rask promenad om dagen minst är målet, så skönt att börja dagen med några km i skogen. Skärpning from nu.

I går kväll var jag hem till Ida på tjejkväll med grannfruarna. Hon bjöd på sååååå god pasta (jag är fortf helt pastagalen) som verkligen inte gjorde sig på bild hahah. Men den var helt galet god, ni får tro mig.

Cannelloni ripieni
ca 6 port

18 cannellonirör2 kycklingfiléer


8 soltorkade tomater


200 g ricottaost


100 g bladspenat


1 krm muskot


1 dl färskriven parmesan


salt & peppar

sås:
2 schalottenlökar
6 dl grädde
6 msk gorgonzola
1-2 dl vitt vin

Stek kycklingen och skär i små tärningar. Hacka tomater och spenat. Blanda kycklingen med detta, ricotta, riven ost och kryddor. Fyll cannellonirören med fyllningen och lägg i en form (med hjälp av en spritspåse eller tesked).

Blanda samman ingredienserna till såsen i en kastrull och låt sjuda några minuter. Häll såsen över rören och gratinera i ugnen, 175 C ca 20-30 min.

Servera med en god sallad.

Nu ska jag fixa frukost här.

KRAM

11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00