Cannelloni ripieni

Hej på er!

Här har vi ledig dag i dag, ingen skola så barnen fick vara hemma. Bara jag och min lilla mammagris hemma just nu dock, Olivia sov hos grannen.

Lovat att gå på pokemonjakt med honom sen och kläcka ägg, bra det så jag kommer ut. Måste komma igång med vardagsmotionen igen, legat sjuk mer eller mindre hela 2018 och kommit av mig helt. Blivit en riktig soffpotatis och tagit av mig min fitbit. Drar mig när det är så kallt och mycket snö också får jag erkänna, har tusen ursäkter för att sitta inne och lata mig i stället. En rask promenad om dagen minst är målet, så skönt att börja dagen med några km i skogen. Skärpning from nu.

I går kväll var jag hem till Ida på tjejkväll med grannfruarna. Hon bjöd på sååååå god pasta (jag är fortf helt pastagalen) som verkligen inte gjorde sig på bild hahah. Men den var helt galet god, ni får tro mig.

 

 

Cannelloni ripieni
ca 6 port

18 cannellonirör

2 kycklingfiléer
8 soltorkade tomater
200 g ricottaost
100 g bladspenat
1 krm muskot
1 dl färskriven parmesan
salt & peppar

sås:
2 schalottenlökar
6 dl grädde
6 msk gorgonzola
1-2 dl vitt vin

Stek kycklingen och skär i små tärningar. Hacka tomater och spenat. Blanda kycklingen med detta, ricotta, riven ost och kryddor. Fyll cannellonirören med fyllningen och lägg i en form (med hjälp av en spritspåse eller tesked).

Blanda samman ingredienserna till såsen i en kastrull och låt sjuda några minuter. Häll såsen över rören och gratinera i ugnen, 175 C ca 20-30 min.

Servera med en god sallad.

 

 

Nu ska jag fixa frukost här.

KRAM

 1. Sofie skriver:

  Det syns iaf inte det minsta på dig att du gillar pasta och inte rör dig

  1. Gulle, jodå, framförallt känns. Kan knappt gå upp för trappan utan att bli andfådd. Men såna svackor får man ha ibland 🙂 kram

   1. Sofie skriver:

    Jag tycker du är otroligt smal och fin oavsett

    1. Sofie skriver:

     Fin är du såklart oavsett om du inte skulle vara smal kanske jag måste tillägga.

 2. Pastarätten ser ljuvlig ut. Mums! Skulle det funka att använda sig av färska lasagneplattor och rulla ihop? Vad tror du?

  1. Det går säkert men blir ju mer pasta runt och säkert annan tid i ugnen (i receptet används torra rör). Kram

 3. Lina skriver:

  I helgen ska jag och maken till Örebro och bo på hotell. Inte haft barnvakt för att göra något själva på 2,5 år. Har du tips på någon mysig restaurang på lördag för lunch, gärna där det även serveras vin?

  1. Mysigt! Skulle gå till Fratelli, Makeriet eller Saluhallen för lördagslunch med vin. Kram

   1. Lina skriver:

    Tack! Ska googla deras menyer

 4. Mmm, pasta och gorgonzola. Finns det något godare! Jag har äntligen hittat min träningsform som jag lyckats köra 3 gånget i veckan i över två år. Högintensiv cirkelträning där varje pass tar 30 min. Gymet ligger dessutom på vägen till och från jobbet så jag kan inte skylla på tiden längre .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..