ANNONS

Chokladkaka i stekpanna

/

Hej!

Googlade på gallsten/gallstensanfall efter tips och det var ju e x a k t så det kändes. Bör man kolla upp sådant eller man gör inget åt det om man inte har återkommande besvär? Känns som sagt inte i dag men i natt var det hemskt, tänkte nästan be Micke ringa en ambulans ett tag. Hoppas det var en engångsgrej. Känns som en dimmig dröm i dag. Allt känns ganska dimmigt överlag, kan beror på knappt 2 h sömn.

Här kommer desserten vi bjöd på i helgen. Den här MÅSTE ni göra, så läckert att servera den i stekpannan. Tänk på att den är varm bara och ta inte i handtaget förrän det svalnar. Receptet har jag rivit ur någon tidning men minns tyvärr inte vilken.

Chokladkaka i stekpanna
4-6 port

100 g smör
1 dl mjöl
3 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg

chokladtäcke:
200 g mjölkchoklad, gärna med nötter (jag tog den med salta mandlar i)
1 dl vispgrädde

Till servering:
vaniljglass
chokladsås (gärna denna)

Smält smöret. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem. Häll smeten i en gjutjärnspanna.

Grädda kakan i 175 C ca 15 min. Gör chokladtäcket under tiden. Smält choklad och grädde i en kastrull. Häll detta över den varma kakan. Låt stå en liten stund och svalna men kakan ska fortfarande vara varm/ljummen. Skopa över några kulor god vaniljglass och ringla över lite chokladsås. Servera genast och låt gästerna ta direkt ur stekpannan.

(obs dubbelkolla så pannan går in i ugnen, ta inte en för stor)

Sjuuuuukt gott, krämigt, kladdigt och smaskigt. Rena chokladdrömmen!

KRAM

33

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00