ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chokladkaka i stekpanna

/

Hej!

Googlade på gallsten/gallstensanfall efter tips och det var ju e x a k t så det kändes. Bör man kolla upp sådant eller man gör inget åt det om man inte har återkommande besvär? Känns som sagt inte i dag men i natt var det hemskt, tänkte nästan be Micke ringa en ambulans ett tag. Hoppas det var en engångsgrej. Känns som en dimmig dröm i dag. Allt känns ganska dimmigt överlag, kan beror på knappt 2 h sömn.

Här kommer desserten vi bjöd på i helgen. Den här MÅSTE ni göra, så läckert att servera den i stekpannan. Tänk på att den är varm bara och ta inte i handtaget förrän det svalnar. Receptet har jag rivit ur någon tidning men minns tyvärr inte vilken.

Chokladkaka i stekpanna
4-6 port

100 g smör
1 dl mjöl
3 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg

chokladtäcke:
200 g mjölkchoklad, gärna med nötter (jag tog den med salta mandlar i)
1 dl vispgrädde

Till servering:
vaniljglass
chokladsås (gärna denna)

Smält smöret. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem. Häll smeten i en gjutjärnspanna.

Grädda kakan i 175 C ca 15 min. Gör chokladtäcket under tiden. Smält choklad och grädde i en kastrull. Häll detta över den varma kakan. Låt stå en liten stund och svalna men kakan ska fortfarande vara varm/ljummen. Skopa över några kulor god vaniljglass och ringla över lite chokladsås. Servera genast och låt gästerna ta direkt ur stekpannan.

(obs dubbelkolla så pannan går in i ugnen, ta inte en för stor)

Sjuuuuukt gott, krämigt, kladdigt och smaskigt. Rena chokladdrömmen!

KRAM

33

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00