Serier jag såg i februari

Hej hej

Ni är så många som gillar serietips så jag tänkte jag kan sammanställa vad jag sett varje månad och ge lite inspo (och ni får jättegärna tipsa ni också om ni sett något bra eller dåligt, lämna en kommentar nedan!).

I februari såg jag äntligen Younger. 4 säsonger finns än så länge. Älskade denna! Korta avsnitt, drygt 20 min. Lättsam, kul och kärlekstrubbel. Lite Bridget Jones över den. Handlar om en frånskild mamma på 40 år som ljuger om sin ålder för att få ett jobb så alla tror hon är 26. Abstinens nu när den är slut men fler säsonger kommer.

Jag såg även Ray Donovan. 5 säsonger finns av denna och fler kommer. Skådespelare som Liev Schreiber och Jon Voight. Blev helt fast i denna och gillade den jättemycket. Sköna karaktärer och både sorgset och spännande blandat med mord, kärlek och en brokig familj. Liev spelar Ray som är en ”fixare” i Hollywood, behöver man göra sig av med en kropp eller rädda en filmkarriär så anlitar man Ray.

Såg även färdigt Banshee – en rätt rå serie med mycket slagsmål (och sex ;)). Nog inte för alla men vi älskade den både Micke och jag. Finns 4 säsonger och sen är den slut. Handlar om Lucas Hood som suttit i fängelse 15 år och tar en ny identitet som sheriff av hålan Banshee medan han gömmer sig från sin ärkefiende Rabbit och letar efter sitt livs kärlek som bosatt sig i Banshee med sin nya familj.

Jane The Virgin följer jag fortfarande, inne på säsong 4 och nya avsnitt släpps varje vecka fortfarande. En av mina mysigaste serier. ”Som en ung flicka bestämmer sig Jane Villanueva att vara kysk tills hon är gift när hennes mormor övertalar henne. När hon är 23 år och förlovad med sin pojkvän, Michael, går dock allt snett när hon blir inseminerad av en klumpig läkare och blir gravid fast hon är oskuld.” Låter kanske knasig men är himla rolig och gullig. Påminner lite om Ugly Betty om ni sett den.

Sist ut blev Riverdale. Första säsongen tyckte jag jättemycket om! Fint filmat, mystiska karaktärer och spännande story. Karaktärerna är baserade på den gamla serien Acke om ni minns? Så det är Acke, Sopprot, Betty och Veronica i fokus även om storyn inte är densamma. Säsong 2 spårade ut totalt. Vet inte vad som hände riktigt men den går inte att jämföra med säsong 1, känns som en helt annan serie. Kan inte låta bli att se klart den ändå, nytt avsnitt släpps varje vecka.

 

 

 

 

 1. Lisa skriver:

  Grymt med tips på serier. Men måste fråga vart du hittar alla säsonger av ”Jane The Virgin”??

  Fortsätt som du gör, särklass bästa bloggen med en perfekt mix! Kram

 2. Maja skriver:

  Banshee tokgillas av både mig och sambon. Rå, brutal, och väldigt väldigt bra. Karaktären ”Job” är fantastisk!
  Vidare rekommenderas The Americans, en superslick serie om sovjetiska spioner på uppdrag i USA, där de byggt upp ett helt liv – på lögner.
  Om ni inte sett Preacher, så gör gärna det. Handlar om en omvänd prälle som får en vampyr på halsen. Totalt skruvad och skitrolig.
  En liten småkul bagatell är Lucifer; mörkrets herre gör en sejour på jorden då han är less på helvetet. Den är inte alls så mörk som den låter, snarare tvärtom. En perfekt serie som inte kräver så mycket av publiken utan den är perfekt och kolla på när man lagar mat eller bara slappar lite allmänt utan att behöva fokusera totalt.
  Sen MÅSTE jag rekommendera Mindhunter, som bygger på riktiga fall och hur det gick till i lindan när profilering av mördare kom igång på allvar.
  Otroligt instressant!
  Alla ovan finns på Netflix.

 3. Sofia skriver:

  Jag kollar på The Crown som jag tycker är riktigt bra. Kollade nyss klart på Vikings som jag blev helt fast i. Sen måste du se Big little lies med Alexander Skarsgård ☺

 4. Var finns Ray Donovan säsong 4 och 5? På ViaPlay går den bara till o med säsong 3… 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..