Ingefärsshot

 

Godmorgon!

Känns som en förkylning kryper sig på här (a l l v a r l i g t ????) men det kan den glömma, kokade en omgång ingefärsshots i går som står redo i kylen. Här ska shottas! Synd att jag inte gillar ingefära bara men det får det vara värt.

(Men a l v a r l i g t, vad är det får fel på mitt immunförsvar?)

Ett kilo blodapelsiner i kylen, ska förvandlas till juice. Dammade av mina vitaminburkar och tog en dos lagom för en elefant ungefär.

Känns som jag förfaller? Hy som en ödla, hår som Gollum, naglar tjocka som papper, påsar under ögonen som man kan leka penntricket under, kilon som smyger sig på och ork som en 90-åring. (Vitaminbrist och vinterdepp låter diagnosen som?) Och jag bara gnäller. Orkar inte ens lyssna på mig själv.

Skyller allt på vädret. Skriker nästa gång nån tjoar om hur mysigt det är med snö. Och hur kuuul det är för barnen. Inte ett dugg kul, de är lika trötta som jag på detta slask och blöta overaller. Jag vill ha v å r s o l, barmark och fågelkvitter. Kan inte minnas att jag varit så vinterless e v e r ?? Har vintern varit så här lång ever?

Gnälligt inlägg, ni ska få receptet på shotsen i stället. Tog det klassiska som cirkulerar runt överallt nu, kanske inte bara är jag som råkar ut för bacill efter bacill med tanke på hur omskrivet detta blivit.

Ingefärsshots
1 liter

200 g färsk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 st citroner

Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men inte över 60 grader) och låt stå i 20 minuter. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Häll över i en flaska och förvara i kylskåpet. (Den kan stå en månad utan att bli dålig).

 

 

KRAM

 1. Köp probiotika så du stärker upp ditt immunförsvar som troligen är försvagat efter influensa. Krya!

 2. Prova att ta probiotika som tillskott. Super för immunförsvaret! ProbiFrisk innehåller även D-vitamin

 3. Känns befriande med gnälligt inlägg! Är också evigt trött på denna vinter. Nu regnar det också vilket betyder lervälling. Fasar för hur barnen ser ut när man hämtar dem från skolan!

  1. Tog inte ens hem Sebbes dyngsura ytterkläder i går, han fick gå hem i tröja. kram och pepp!

 4. Hej<3
  Man kan göra ett hälsotest på Werlabs, då får man sen sin journal på nätet. Är det något värde som avviker så skriver läkaren detta och du kan ta det sen med din vanliga vårdcentral.

 5. Jag äter Magdalena Graafs ”All in one boost” sedan en tid tillbaka, är mycket piggare, har mer energi och mindre sötsug på köpet.
  Rekommenderar den varmt!
  Och här längtas det oxå efter soooool och värme!!
  kram Anna

 6. Krya på dig vännen. Inget kul när kroppen är nedsatt, men sviterna efter din dunderinfluensa kan ta lång tid att återhämta sig från. Mycket frisk luft är alltid bra. Helt vanlig D-vitamin kan också göra susen och bör iofs intas under samtliga mörka månader. Men kör igång nu om du inte redan gör det. Och förlåt för allt mitt glada tjoande om snön. Vet att jag är ohyfsat optimistisk, men älskar vintersportaktiviteter som du redan vet. Kraaaaam ❤️

  1. Hahaha du får tjoa hur mkt du vill 🙂 kul att nån gläds åt snön! Som du säger tar det nog ett tag att bygga upp sig efter monsterinfluensan igen, bara att traggla på. Det vänder snart. Kramar!

 7. Tänkte faktiskt det häromdagen när jag såg ett inlägg från dig. Du ser mycket trött ut och har inte alls samma pigga blick längre. Innan du trycker i dig diverse mirakelpiller (aka tjäna pengar på ingeting piller). Boka tid hos en doktor och ta prover, börja där först. Va rädd om dig!

 8. I just den där shoten kan du också blanda i gurkmeja om du vill och även cayennepeppar. De är också fina för kroppen.

 9. Tycker precis som du! Vad är det denna vinter!? Jag som alltid är frisk har haft bältros (är 40 så inte så vanligt), influensa, alla typer av förkylningar, munsår mm. Har som du tänkt att nåt måste vara fel. Kollat mig på vårdcentralen men alla prover är ok 🙂 Denna vinter alltså!!!!

 10. Ingefärsshot tycker jag är jättebra mot förkylning, brukar ofta ta det förbyggande! Kan även tipsa om boken Food Pharmacy som handlar om immunförsvaret och mat som är bra för att hålla sig frisk.

 11. När man varit hängig mer el mindre i månader så tappar man energi, inget konstigt i det egentligen, men det blir lätt en ond cirkel. Man kommer inte igång med det som ger energi för att man saknar just energi… Förutsatt att det bara handlar om orkeslöshet av en längre förkylningsperiod skulle jag i ditt fall försöka mig på ngn träning inomhus, speciellt nu när det varken är roligt el lätt att röra på sig utomhus. T ex den du körde tidigare, ifall du gillade den. Låter kanske hurtfriskt men det är såå mycket värt. Jag tränar regelbundet, men har p g a en förkylning som snurrat runt i ett par månader fått lov att avstå träning mest hela tiden med en seg, trött och stel kropp som följd. Nu börjar jag komma igång igen och oj, vad svag man känner sig till en början men ändå hur snabbt energin börjar komma tillbaka. Återigen, man måste veta att man inte lider av ngt annat men annars så är ngn träning man gillar den absolut bästa friskvården man kan ge sig själv. Sedan är ju hy och hår inte i sitt bästa skick tyvärr p g a kylan men där har jag inga tips dessvärre. 😉 Kram.

 12. Hej!

  Låter kanske jobbigt att höra när man är orkeslös och hängig, men ett ord. TRÄNA!!
  Det gör så mycket gott mot kropp och topp.
  Såå mycket gott som händer med kroppen när du rör på dig. Börja med att tvinga ut dig på promenader så du får igång kroppens egna endorfiner.
  Tränar 3 ggr i veckan och har massa ork och klarar förkylningarna bättre när de kommer.

  Heja heja!!! ❤
  //Mia

 13. Håller med! Funderar allvarligt på att emigrera till Kalifornien, där min bror med familj bor sedan några år. Medeltemperatur på 20 grader på året… känns helt ok.

 14. Jag är också supertrött nu och har varit så i ca 2 veckor. Det slog mig att det troligen är pollensäsongen som är på ingång. I Stockholm, där jag bor, har vi låga halter av al och hassel nu vilket skulle förklara varför jag mår som jag gör. Visst var du pollenallergiker?

 15. Ta en tripp till vännerna i Skåne! Här i hbg är d barmark, solen tittar ofta fram och fåglarna kvittrar. Ska bli 20 grader i veckan….
  Tips! Köp probiotika 👍
  Varför syns inte dina inlägg på Bloglovin? 🙁

  1. Ska bli 20 här också! Men svårt att tro just nu.. Hoppas verkligen de får ordning på bloglovin snart! 🙁 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..