Ostbågskladdkaka

 

Hej hej

Det var ju ostbågens dag nyss och då såg jag OLW tipsade om denna kaka. Lät så skum så jag var tvungen att prova, gjorde min variant så här.

Ostbågskladdkaka

Kladdkaka
100 g smör
100 g mjölkchoklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk kakao

Topping
300 g mjölkchoklad med salta mandlar
ca 1/3 påse ostbågar/cheez doodles (à 225 g)

Smält smöret i en kastrull. Finhacka chokladen och häll ner den och låt smälta med smöret. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en bunke. Blanda ner chokladsmeten och äggen. Blanda ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i en springform, ca 20 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 i 175 C. Låt svalna.

Smält chokladen till toppingen över vattenbad. Häll i ostbågarna och rör om tills alla ostbågar är täckta med choklad. Toppa kladdkaka med detta och ställ kallt att svalna. Servera med en klick vispad grädde.

 

 

 

Ser lite lustig ut va? En kille som var med på The Ellen Show i dag hade exakt sån frisyr, haha. (Och vann en massa pengar på hjulet och jag grät ungefär lika mycket som han.) Barnen tyckte kakan såg ut som en stor bajs-emoji.

Blir som en frasig kexchoklad ovanpå, påminner lite som smash om ni provat dem? Salt, sött, choklad.  Otippat gott!

 

KRAM

  1. Jag bakar denna just nu och den är efter ca22 min i ugnen jättelös, verkligen jättelös. Det blir säkert bra men jag börjar undra om det är nåt jag missat el om receptet inte riktigt stämmer. Vi håller tummarna att det bara krävs ännu längre tid.

    1. Det kan variera så mkt i ugnar men den ska vara ganska lös, ställ den i kylen så stelnar den! Det är ju en massa smör och choklad som är smält liksom och när det blir kallt blir det hårt. Lycka till! kram

  2. Linda skriver:

    Den ser verkligen helt fantastisk ut 🙂 Ska absolut testa den. Det blir den och din Citronkladdkaka med vit chokladganache till påsk! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..