Sirapsbröd med russin

 

Hej hej

 

Detta nallar jag på till frukost varje dag just nu. Så otroligt gott!! Alltid varit svag för russinbröd. Gjorde sirapslimpan som finns i arkivet sen tidigare men la till 1 dl russin i smeten. Mums!

 

 

 

Sirapslimpa med russin

1/2 liter filmjölk
1/2 kg rågsikt
1 1/2 dl mörk sirap
2 tsk bikabonat
1 tsk bakpulver

Häll upp filen i en stor bunke. Blanda i sirapen. Rör tills det blandat sig väl. Tillsätt de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad (eller bakpappersklädd) brödform

Sätt in formen i kall ugn. Sätt därefter på ugnen till 150 C och grädda i ca 1 timme (har ni en termometer så använd gärna den, när brödet är 97 C är det färdigt!). Ta ut brödet och låt svalna.

(Jag hittade inte min avlånga brödform, därav en ugnsform så brödet blev rätt platt 🙂 Blev nästan finncrisp-size på brödskivorna, gott det med ju!)

 

 

Nybakat med bregott på som nästan smälter är ju outstanding men annars har jag snöat in på smör + räkost + gouda, såå gott mot det söta brödet. Mums!

Solsken utlovat i dag. Man blir ju piggare bara man hör talas om det! Målbilden är en kopp kaffe på altanen mot väggen i s o l e n i eftermiddag. Ska hämta barnen tidigt och åka ut till Marieberg, i kväll väntar födelsedagsmiddag för min pappa som fyller år i dag, hurra! Bra dag.

KRAM

  1. Bakade ofta en variant på den limpan när jag jobbade i kök. Så lätt att röra ihop och man fick ut många skivor per plåt. Jag tycker inte heller det gör något att skivorna inte bli så stora. Jag tycker den är jättegod med skivad leverpastej och inlagd gurka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..