ANNONS

Lobster in potato-rolls

/

Hej hej

Här har dagen startat sisådär. Fick vända i dörren på skolan då Sebbe började må illa och det går magsjuka. Han är även lite förkyld och hostar så han hulkar men inte kräkts så vi får väl se vad det blir av detta. Håller alla tummar jag kan att han slipper bli magsjuk. Fyller ju 7 år i morn och kalas i dagarna tre väntar. Jag har fullspäckad agenda i dag och måste i väg så jag sitter och väntar på att bli avbytt här hemma av Micke.

Gjorde såna små goda lobsterrolls härom helgen med hembakade bröd i amerikansk stil. Gjorde först korvbröd men de blev så stora så det passade inte riktigt som förrätt så jag gjorde ett par minibullar också, blev mer lagom. (Hittade recept på kokaihop). Men bröden är sjuuukt goda som korvbröd och även hamburgerbröd (eller att äta som mackor, nyvärmda i ugnen med bregott på aaaah).

Potato-rools
13 st

0.5 dlpotatismospulver
600 g manitoba cream (mjöl med extra jäskraft)
30 g socker
5 g salt
20 g jäst
50 g rumstempererat smör
5 dl mjölk
1 st uppvispat ägg

Värm mjölken tills den är fingervarm (37 grader). Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt mjöl och potatismospulver. Tillsätt sedan socker och salt samt det uppvispade ägget och smöret. Låt degen gå i en hushållsassistent med degkrok i 10 minuter.

Täck över bunken och låt jäsa till dubbel storlek (60 min). Stjälp upp degen på ett bakbord, forma 13 st 95 g tunga degbollar och lägg på bakplåtspapper. Om de är för kladdiga, knåda in lite mer mjöl i dem. Försök forma bollar eller avlånga korvar och platta ut dem lite grann. Låt bröden jäsa en gång till (ca 30 min)

Medan bröden jäser andra gången, sätt ugnen på 200 grader och ställ in en stor, ugnsfast form fylld med vatten långt ner. När bröden jäst klart, pensla dem med mjölk, ställ dem mitt i ugnen och grädda ca 12 minuter eller tills de fått lagom färg.

Ta ut bröden, lägg dem på en bakduk, spraya med vatten och lägg över ytterligare en bakduk.

När de svalnat så pass att de kan ligga i en plastpåse utan att den smälter lägger du ner dem och försluter påsen. Detta gör att de mjuknar ännu mer.

 

Hummörröra, också amerikanskt stuk med selleri i – som jag egentligen avskyr men det ger faktiskt en så himla god smak i röror och grytor, nästan så jag ska testa en Bloody Mary endera dan. Avskyr nämligen selleri lika starkt som jag avskydde koriander och vad jag tycker om koriander nu vet ni ju.

Lobsterrolls
4 st förrätter

4 korvbröd
ca 1 1/2 dl majonnäs
2 humrar (frysta går bra)
2 msk citronsaft
finklippt gräslök
1 stjälk selleri, fint tärnad
cayennepeppar
salt
vitpeppar

Rensa humrarna och skär köttet i mindre bitar. Blanda samman majonnäs, gräslök, selleri, citronsaft, salt & peppar. Blanda ner hummerköttet försiktigt och ställt kallt.

Vid servering. Värm bröden något. Skär upp ett snitt och fyll med hummerröran.

 

Kan vara något av det godaste som finns faktiskt!

KRAM

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00