ANNONS

Banan- och mjölkchokladtårta

/

Hej!

Tårtan var det ja. Många tårtor här nu 🙂 Testade banan och chokladtårtan från Buffé i fredags, älskar kombon banan/choklad. Min mousse blev lite i lösaste laget kanske, nästa gång vispar jag den lite mer (och väntade nog för länge med att vispa ner äggen i chokladen så den kallnade). Men annars jättegod smak! Det är en del moment så förbered den gärna dagen innan.

Banan- och mjölkchokladtårta

Pajdeg
75 g kallt osaltat smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 krm salt
1 rumsvarmt ägg

Bananlager
4 mogna bananer
2 msk smör
1 krm salt
2 msk strösocker

Chokladmousse
400 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
4 rumsvarma äggulor
1 rumsvarmt ägg

Till montering/ihop sättning
50 g smält mjölkchoklad

Dekoration
75 g mörk choklad
1/2 msk kakao

Till servering
lättvispad grädde

Pajdeg: Blanda tärnat smör med vetemjöl, socker och salt i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter. Låt degen gå upp 5-6 cm på kanterna. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°C. Sätt en folieremsa runt springformen, över och på degkanten, så att den inte sjunker ihop under gräddningen. Grädda pajskalet mitt i ugnen 20 minuter, ta bort folieremsan efter halva tiden. Låt svalna helt.

Bananlager: Skär bananerna i tunna skivor. Stek i smör, salt och socker i en stekpanna några minuter. Låt svalna. Stekningen förhöjer banansmaken i tårtan.

Chokladmousse: Hacka mjölkchokladen. Smält hälften över vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och rör tills allt smält. Låt chokladsmeten bli 33°C. Vispa grädden halvfast/fast. Rör ihop äggulor och ägget. Blanda ner äggen i den smälta chokladen, lite i taget. Vänd först ner hälften av grädden. Rör sedan ner resten av grädden till en slät mousse.

Lägg ihop: Pensla pajskalets botten med smält mjölkchoklad. Mosa de stekta bananerna och bred ut i ett jämnt lager i pajskalet. Fyll sedan pajskalet med chokladmoussen. Täck tårtan med plastfolie och ställ in i kylen över natten eller minst 8 timmar.

Ta ut kakan 20 minuter före servering och garnera med smält mörk choklad och kakao. Servera med lättvispad grädde.

Mums!!

Något till påskkalaset kanske? Pimpade min med marsipankycklingar.

KRAM

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00