Datenight & sushi

 

Heeej

Vilken mysig kväll! Datenigjt med Micke. Vi började med att hämta bilen från verkstaden. Möttes av ”ojojoj det här kan blir riktigt dyrt tyvärr”. Kul. Not. Körförbud och utan bil nu, ska kontakta försäkringsbolaget i morgon och hoppas på det bästa. Vi som ska till Skåne i helgen också, måste förska lösa en lånebil. Jaja det kunde väl vara värre, materiella ting.

Gick ut och åt som planerat. Fick ta taxi dit (!) men gick hem, blev lite snål. Skönt med powerwalk efter maten ändå.

 

 

Åt på Sobi. Taxichaffuören körde som en biltjuv dit. Micke skrek rakt ut när han höll på att köra in i en stolpe/centrifug pga fibblade med taxametern. Sen höll han på att köra gång/cykelvägen ut ur vårt område istället för bilvägen, hittade inte dit vi skulle så vi fick guida och tittade mer på annat än vägen. Var på riktigt rädd och hade lust att stiga ur. Kom fram iallafall och gav oss tusan på att ha en mysig kväll. Lyckades fint med det. Middag på tu man hand en solig kväll på restaurang, inte alls tokigt en måndag.

 

 

Ni som följt mig ett tag vet kanske vid det här laget att jag i n t e gillar sushi. (inte Micke heller). Kan inte med rå fisk. Men vi fick provsmaka en variant utan fisk, närmare bestämt sushi rullad i pank och friterad med fyllning av entrecote. Nån chilimajo till förutom klassiska sushitillbehör och vet ni? Det var SÅÅÅÅÅ GOTT!!

 

 

Den friterade kycklingen beställer vi alltid, så god med lime på. Och gösen i nån slags pannkaka/wrap var helt fantastisk. (Men sushin, aaah så god. Ska bli min nya grej. Obs bara denna sushi, rå fisk göre sig icke besvär).

Har ni inte testat Sobi än så gör det!

Sen tog vi en promenad hem och ojade oss pick hela vägen hem om hur kallt det var 🙂

Hoppat i mjukiskläderna nu och tänkte se Annihalation men det var väldigt vad ni dissade den. Måste nästan se den bara för att se vad som var så dåligt med den nu haha.

Trevlig kväll på er!

KRAM

 1. Gillar inte heller ”vanlig” sushi men denna variant är sååå god, brukar äta liknande på Sushi Yama. Mums!

 2. Vi såg Annihalation i lördags, i sällskap med charkbricka och ett riktigt gott vin. Förväntningarna på topp!
  Alltså, Anslaget är det inget fel på. Suverän casting med Natalie Portman och Jennifer Jason Leigh och Alex Garland som står för manus och regi är kompetent! Ergo: alla förutsättningar för en riktigt bra film.
  Och den är bra, till viss del, dessvärre alldeles för liten del.
  Superskådisar som sagt, välregisserad, löjligt snyggt foto och det är väldigt stämningsfullt långt in i filmen.
  Men, den saknar det allra viktigaste: ett slut.
  Jag vill ha ett slut, något som knyter ihop säcken, helst helt, men iaf så gott det går, men Annihilation mynnar ut i ett slags inget och lämnar en känsla av lite dov besvikelse efter sig.
  Tyvärr, tyvärr, tyvärr.

  Nu väntade jag med att posta den här kommentaren en stund, så att ni inte läser den före ni ser filmen, sånt brukar ju färga av sig.
  Hoppas ni tyckte mer om den!

  1. Det är ingen feelgood film inte men jag tycker den var oerhört vacker.

   Läste efteråt en tolkning om att the Shimmer var en symbolism för cancer, och att de som gick in var olika reaktioner och accepteranden på en cancerdiagnos.

   Inget man tittar på för att ha en rolig kväll kanske, men så otroligt vacker och lämnar en funderandes.

 3. Men du, testa gör egen sushi hemma, och använd kallrökt lax istället för rå. Kallrökt lax äter väl ”alla”? Det är inte såå svårt att göra egen sushi, bara lite meckigt att få till riset, så det blir sådär klibbigt så det håller ihop. Istället för sushiriset (BlueDragon) kan du använda vanligt grötris.
  Kram ÅsaS

 4. Jag klarar inte heller av Sushi. Har verkligen försökt men det är kombinationen av allt. Kallt ris, stark wasabi, stark ingefära, nori som ibland smakar alldeles för mycket alger och ibland ingenting?! Jag gillar inte de enskilda delarna och tillsammans blir det verkligen inte bättre.

  Folk som äter sashimi förstår jag verkligen inte, tjocka bitar av rå fisk – jag kan bara inte.

 5. Sushi är ju så mycket mer än rå fisk, love it<3
  På mitt favorithak finns det ut-och-in-rullar fyllda med avokado, ångad sparris och Philadelphia. Sen är det lax ovanpå som sushikocken bränner med gasolbrännare så att den blir tillagad.. såååååå gott!

 6. Annihilation är inget måste att se, mest konstig och flummig. Lite spännande dock och kul att se Tuva Novotny tyckte jag, men hade nog hellre sett en annan film så här i efterhand 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..