ANNONS

Pizzadeg grundrecept

/

Hej hej. I bland har man verkligen tråktomt kylskåp och får trolla fram middag på en spik. Något som nästan alltid funkar är pizza margaritha. Och finns det nån skinka eller mögelost eller oliver eller nåt i kylen så kan man ju pimpa upp den lite med det. En pizzadeg gör man snabbt, jag brukar alltid ha färsk jäst i kylen men har jag inte det så har jag alltid torrjäst i skåpen. Och Santa Marias pizzasås har vi nästan också alltid hemma, både god och smidig förpackning som man sprutar ut.

Detta räcker till en stor plåt.

Grundrecept Pizzadeg

25 g jäst
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1/4 dl olja
1 1/2 dl vatten
3 1/2 dl mjöl

Värm vattnet till 37 C. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt socker, salt, olja och vattnet. Blanda ner mjölet lite i taget och arbeta degen ca 10 min med maskin. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.

Kavla ut degen till önskad storlek, en plåt eller två mindre runda. Toppa med valfri topping och grädda i 200 C ca 10-12 min.

Pizzasöndag?

KRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00