ANNONS

Halloumiburgare och bakad chokladmousse

/

Hej hej

Var hem till Lottie på middag i går och bjöds på vegetariska hamburgare. Gjorda med halloumiost. Finns såna runda speciellt för hamburgare att köpa i mataffären. Så himla gott!

Stek briochebröd lite lätt så de får frasig snittyta (köp färdiga eller baka egna om ni har tid). Stek halloumin i stekpanna. Montera samman hamburgarna med bladspenat, tomat, picklad rödlök och en dressing på hemlagad majonnäs blandat med sriracha (stark sås). Till detta friterade sötpotatispommes, mums!

Till efterrätt blev det Roys Fares bakade chokladmousse.

Bakad chokladmousse med karamelliserade nötter

6 port

Chokladmousse
80 g choklad 70 %
80 g smör, saltat
2 ägg
1 äggvita
45 g strösocker till äggvitorna (0,5 dl)
25 g strösocker till äggulorna (2 msk)

Topping
2,5 dl grädde
50 g macadamianötter (2 dl)
160 g strösocker (2 dl)
30 g smör (2 msk)

Chokladmousse
Sätt ugnen på 175 grader
Bryt chokladen i bitar och smält med smöret över vattenbad. Vispa äggvitorna och socker till ett fast skum. Vispa äggulor och socker till en fluffig kräm. Vänd ner chokladblandningen i äggulorna med en slickepott. Häll hälften av krämen i äggviteskummet och rör om några varv, tillsätt sedan resten av krämen och rör till en jämn smet. Fyll hälften av krämen i 6 formar och baka 10-12 min på 175 grader i varmluftsugn. Låt formarna svalna och fyll sedan i resten av krämen. Låt stå i kyl för att sätta sig i ca 2 timmar. Låt dem stå framme 15 min innan servering.

Karamelliserade nötter
Strö ett tunt lager med socker i en torr och varm panna. När det smält, häll på mer och fortsätt tills allt socker i pannan är smält. När sockret fått en fin karamellfärg, häll i alla nötterna och rör försiktigt med en träslev, tillsätt smöret och se till att det smälter ordentligt i pannan. Häll allt över bakplåtspappret och låt svalna. Grovhacka nötterna.

Servera desserten med nötter och vispad grädde.

KRAM

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00